Mutu, "campionul" abaterilor de la naţională

Ultima actualizare:

    Mutu a fost un  fotbalist pe cât  de talentat, pe atât  de petrecăreţFOTO: Mediafax
Mutu a fost un fotbalist pe cât de talentat, pe atât de petrecăreţFOTO: Mediafax

Petre, Nedelcearu, Dudea şi Olteanu au fost daţi afară de la tineret, dar liderul scandalurilor la acţiunile primei reprezentative rămâne Adi Mutu.

“Briliantul” s-a retras din activitate şi-n urma lui a rămas faptul că alături de Hagi e cel mai bun marcator al României, 35 de goluri, dar şi că a fost un tip petrecăreţ şi conflictual. A început să-şi arate şi latura extrasportivă încă din 2004. Atunci,    înaintea meciului cu Macedonia, 2-1, din preliminariile Mondialului 2006, a fugit din cantonament împreună cu alţii şi a petrecut într-un club de striptease din Craiova. A fost iertat fiindcă a înscris golul victoriei, dar în scurt timp a recidivat. În 2006, în timpul turneului amical din SUA, Mutu a fost exclus din lot de către Victor Piţurcă, după ce a petrecut în cantonament alături de mai multe femei. De asemenea, “Briliantul” a avut un conflict cu secundul naţionalei Ştefan Iovan. 

A urmat campania de calificare la CM 2010, iar în toamna lui 2009, fostul atacant a fost din nou surprins, deşi urma partida cu Serbia: alături de Adrian Cristea şi două domnişoare, a “sărbătorit” până dimineaţă. “Tricolorii” au pierdut cu 5-0, dar după joc, Mutu a revenit la vechile obiceiuri şi a părăsit hotelul naţionalei pentru a participa la un eveniment monden organizat de un interlop sârb. Peste alţi doi ani, în 2011, atacantul l-a “corupt” şi pe Gabi Tamaş, cei doi au băut în exces şi s-au întors în cantonament după ora fixată de Piţurcă. Ca pedeapsă ei nu au mai fost trecuţi pe foaia de joc pentru amicalul cu San Marino. 

Tamaş nu e nici el vreun sfânt şi din cauza băuturii nu s-a putut trezi la timp şi a ratat cursa de avion ce a transportat delegaţia noastră la un turneu în America de Sud. Dintre toţi petrecăreţii, doar Cristi Săpunaru şi-a învăţat lecţia, acum fiind om de bază în naţionala lui Daum. Dar, în 2009, s-a îmbătat în avionul naţionalei, la întoarcerea după o partidă în Polonia. A duhnit a alcool inclusiv la debarcare, iar în aeroport a lovit nişte jurnalişti şi i-a înjurat pe cei din staff-ul echipei, deşi ei doar doreau să-l calmeze, iar selecţionerul Răzvan Lucescu a fost nevoit să-l dea afară. 

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net