Meci "inundat" în lacrimi şi durere

Ultima actualizare:

    Portarul Follmann a rămas  fără o parte a piciorului drept  în urma accidentului aviatic Fotografii: Epa
Portarul Follmann a rămas fără o parte a piciorului drept în urma accidentului aviatic Fotografii: Epa

“Chapo” a disputat acasă un amical cu Palmeiras, terminat la egalitate, 2-2. Scorul nu a contat, o mare de oameni a adus de fapt un omagiu celor morţi în accidentul aviatic din noiembrie. Au fost prezenţi cei trei fotbalişti ce au supravieţuit şi familiile celor decedaţi.

La 28 noiembrie anul trecut, lotul lui Chapecoense se deplasa în Columbia. Trebuia jucată manşa tur a finalei Copa Sudamericana, cu Atletico Nacional. Dar, aproape de oraşul Medellin, avionul delegaţiei s-a prăbuşit. 71 de morţi din 77 de persoane aflate la bord, printre care 19 fotbalişti şi tehnicianul Caio Junior.

simeon stalpnicul png

Acum, la aproape două luni distanţă, Neto, Ruschel şi Follmann, cel care rămas fără o parte a piciorului drept, sunt jucătorii care au supravieţuit cumplitului accident şi care au intrat din nou pe teren, pe arena lor de acasă.


    Soţiile şi rudele celor decedaţi  au primit medaliile cuvenite  câştigătorilor Copei Sudamericana
Soţiile şi rudele celor decedaţi au primit medaliile cuvenite câştigătorilor Copei Sudamericana

Au primit Copa Sudamericana, cedată de National! Lor li s-au alăturat soţiile şi copiii celor care au murit. Au încercat cu toţii să facă un tur de onoare, dar copleşiţi de emoţii mulţi au renunţat. S-au împărţit totuşi medaliile, iar meciul în sine nici nu a contat. Cu un lot nou, Chapecoense a fost egala campioanei Braziliei, Palmeiras, 2-2, iar în minutul 24 s-a petrecut un moment cu însemnătate.Douglas Grolli a marcat primul gol pentru “Chapo” de la producerea dramei aviatice. Totodată, în minutul 71 partida a fost întreruptă din nou pentru a se aduce un omagiu victimelor. Toate încasările au fost donate familiilor celor care şi-au găsit sfârşitul la bordul avionului ce-i ducea în Columbia. Peste patru zile, Chapecoense va debuta oficial în meciul din campionatul statal cu Joinville.


    Stadionul a fost plin,  oamenii ovaţionându-i  pe supravieţuitori
Stadionul a fost plin, oamenii ovaţionându-i pe supravieţuitori
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net