Maxim se întoarce azi în Bundesliga

Ultima actualizare:

    Maxim a marcat  cinci goluri în liga  a doua germană,  toate venind în  momente decisive  pentru echipa luiFOTOGRAFII: Guliver/ Gettyimages
Maxim a marcat cinci goluri în liga a doua germană, toate venind în momente decisive pentru echipa luiFOTOGRAFII: Guliver/ Gettyimages

Alexandru Maxim a avut un an greu în liga a doua germană, dar care se va încheia cu bine. Cu excepţia sincopei de etapa trecută, când a pierdut cu 1-0 la Hannover, şvabii au mers ceas şi de sezonul viitor vor da iar mâna cu Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

Stuttgart şi Hannover au 66 de puncte, iar Eintracht Braunschweig 63, cu o etapă rămasă de jucat, azi, de la 16.30. În Bundesliga 2 nu contează meciurile directe, ci golaverajul, iar echipa lui Maxim poate sta liniştită în cazul unei egalităţi finale cu una sau două dintre adversare. Are +23, iar locul 3, Braunschweig +13, adică o diferenţă liniştitoare de 10 goluri. Primele două clasate merg direct în prima ligă, iar locul 3 va juca un baraj cu locul 16 din Bundesliga, pe care acum este Hamburg.

Pentru a pica pe acest loc, Stuttgart are însă „nevoie” de o înfrângere istorică în faţa penultimei clasate, Wurzburger Kickers, iar Braunschweig de un succes la fel de devastator în faţa ultimei clasate, Karlsruher. Cum e greu de crezut că se va ajunge aici, mai ales că un punct, absolut la îndemână cu Wurzburger, elimină definitiv aceste calcule.

Astfel, din jucător de ligă secundă, Maxim reajunge în prim-plan, acolo unde a mai fost, dar n-a rezistat. Rămâne de văzut dacă a învăţat ceva din greşelile trecutului! Contribuţia sa din acest sezon, 24 de meciuri şi 5 goluri, pare să spună că da!

Sepsi şi Nurnberg mai aşteaptă un an


    Sepsi era titular la  Nurnberg  până să se  accidenteze
Sepsi era titular la Nurnberg până să se accidenteze

Alexandru Maxim n-a fost singurul român legitimat în liga a doua germană, fundaşul Laszlo Sepsi încercând şi el marea cu degetul la Nurnberg. Fostul jucător al CFR-ului a bifat 18 partide ca om de bază pentru echipa din Bavaria, dar din februarie n-a mai jucat din cauza unei teribile accidentări la unul dintre genunchi. Sepsi mai are însă contract până în iunie 2018 când speră că locul 10 de anul acesta să se transforme într-o promovare aşteptată de legendarul club german încă din 2014.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net