Mai aproape de EURO 2016: Finlanda - România 0-2

Ultima actualizare:
Razvan Burleanu si Razvan Rat
Razvan Burleanu si Razvan Rat

România a tremurat serios la Helsinki, contra Finlandei. Nu temperatura de 3 grade Celsius le-a dat bătăi de cap ”tricolorilor”, ci jocul gazdelor, care ne-au ținut în șah cea mai mare parte a meciului. A fost nevoie de intrarea lui Sânmărtean în a doua repriză pentru ca Bogdan Stancu să înscrie ”dubla” de trei puncte în poate ultimul meci al lui Victor Pițurcă pe banca tehnică a primei reprezentative.

Una caldă, una rece pentru ”tricolori”  în meciul cu Finlanda, de la Helsinki, din preliminariile Campionatului European din 2016.  ”Tricolorii” lui Victor Pițurcă au jucat lamentabil prima parte a meciului, când au reușit ”performanța” să tragă primul șut pe spațiul porții abia în minutul 33.  Nu știm ce a făcut selecționerul la pauză, însă a adus norocul de partea noastră. Românii au ieșit cu alt suflu de la cabine și în doar cinci minute s-a făcut diferența. Sânmărtean a intrat pe teren în locul accidentatului Alex Chipciu, a executat perfect un corner, care a fost transformat în gol de  Bogdan Stancu.  N-a durat mult și același Sânmărtean a scos un cartonaș galben după duelul cu Ring, adversarul său fiind eliminat pentru că primise un avertisment și în prima repriză. Chiar și în superioritate numerită ne-am chinuit serios să echilibrăm jocul, finalndezii forțând mult în atac prim schimbările făcute de selecționerul Mixu Paatelainen. Pe final, aceeiași jucători  - Sânmărtean-Stancu - au făcut faza golului doi. Stelistul i-a pasat atacantului la marginea careului, iar acesta a șutat plasat învângându-l pe Maenpaa.

Bogdan Stancu, la a opta reușită. Mulți specialiști au pus sub semnul întrebării decizia lui Pițurcă de a-l titulariza pe Bogdan Stancu, unul dintre preferații săi. Atacantul i-a răsplătit încrederea marcând în minutele  54 și 83. Astfel, ”Motanul” a ajuns la opt reușite pentru națională, egalându-l  în topul golgheterilor pe Ilie Balaci.

Au fost susținuți de 400 de suporteri. ”Tricolorii„ nu s-au simțit singuri pe stadionul din Helsinki. Peste 400 de microbiști români i-au încurajat pe tot parcursul jocului, nu de puține ori auzindu-se scandarea ”România!”. La final, Raț și compania au acordat minute în șir autografe și s-au pozat cu fanii.

Grecii, răpuși la Atena.  După ce sâmbătă au scos un egal cu Finlanda, 1-1, Grecia nu a reușit să se impună nici pe teren propriu, contra Irlandei de Nord.  Elenii mai au sanse mici la calfiicare, după ce aseară au pierdut 0-2.

Raț a fost premiat de FRF


    Razvan Burleanu si Razvan Rat
Razvan Burleanu si Razvan Rat

Meciul cu Finlanda a fost unul special pentru Răzvan Raț. Fundașul în vârstă de 33 de ani a bifat a 100 prezență în tricoul tricolor, prilej cu care a fost recompensat de șeful Federașiei Române de Fotbal. Raș, acum la PAOK,  a primit din partea lui Răzvan Burleanu înaintea fluierului de start al jocului o plachetă aniversară, o diplomă și un buchet de flori. Raţ a devenit cel de-al cincilea jucător din istoria primei reprezentative cu o sută de selecţii, după Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Ladislau Boloni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net