La Campionatul Mondial din Brazilia se va bea alcool pe stadioane!

Ultima actualizare:

    Fanii vor putea bea alcool în timpul meciurilor
Fanii vor putea bea alcool în timpul meciurilor

Camera Deputaţilor din Brazilia a aprobat, miercuri seară, proiectul de lege privind orgaznizarea Cupei Mondiale din 2014, care prevede printre altele autorizarea comercializării băuturilor alcoolice pe stadioane, la cererea FIFA, organism ce are în derulare un parteneriat cu un producător de bere.

Legea a fost votată de majoritatea grupurilor parlamentare, cu excepţia Partidului Socialism şi Libertate (PSOL) şi trebuie să fie adoptată şi de Senat, înainte de a fi promulgată de preşedintele Dilma Rousseff.

Dezbaterile au fost aprinse asupra articolului care suspendă pe durata Cupei Confederaţiilor din 2013 şi "Mondialului" din 2014 prevederea din "Statutul suporterului" care interzice consumul de alcool pe stadioane.

Potrivit unui grup de deputaţi, FIFA ar mai trebui să negocieze cu fiecare stat al confederaţiei braziliene care găzduieşte meciuri din cadrul CM-2014 pentru a obţine dreptul de a vinde alcool pe arene. Însă guvernul federal consideră că adoptarea acestei legi este suficientă pentru a satisface cerinţele FIFA.

Brazilia este o republică federală şi şapte dintre cele 12 oraşe ce vor găzdui meciuri din cadrul CM sunt situate în state în care legea locală înterzice comercializarea băuturilor alcoolice pe stadioane.

Legea votată miercuri mai prevede ca unu la sută dintre bilete să fie acordate persoanelor cu dizabilităţi, iar zece la sută dintre tichetele la meciurile Braziliei să fie vândute la un preţ redus. În total, 300.000 de bilete ar urma să fie oferite la un preţ preferenţial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net