Keşeru câştigă de 50 de ori mai mult decât Andone

Ultima actualizare:

    Claudiu Keşeru  este cel mai în  formă atacant  românFOTO: Mediafax
Claudiu Keşeru este cel mai în formă atacant românFOTO: Mediafax

Diferenţa de salarii la echipele de club nu este foarte mare, tocmai pentru a nu exista invidii între jucători, generatoare de atmosferă proastă. La echipa naţională nu există însă acest criteriu, Anghel Iordănescu selecţionând în funcţie de forma de moment, nu de suma care îi intră fiecăruia pe card. Totuşi, acţiunea cu Insulele Feroe arată o discrepanţă mare între atacanţi.

Claudiu Keşeru, Raul Rusescu şi Florin Andone sunt singurii oameni de gol chemaţi pentru meciul din preliminariile Europeanului din 2016. Primul, care va fi probabil şi titular diseară, marchează pe bandă rulantă pentru Al Gharafa. Ar fi culmea să n-o facă. Keşeru încasează 1,2 milioane de euro pe sezon, adică 100.000 € pe lună şi trebuie să-şi merite banii. Rusescu n-are nici el de ce să se plângă. Câştigă 500.000 € pe sezon, adică puţin peste 40.000 € pe lună, banii venind jumătate de la Sevilla, jumătate de la Steaua. Ca să ajungem însă de la aceştia, la Florin Andone, debutantul de la echipa mare şi marcator a patru goluri în Primera, trebuie să coborâm foarte mult pe scară. Atacantul de 21 de ani al Cordobei are un salariu net de 1.000 € şi cu bonusuri ajunge la 2.000 € pe lună, insignifiant pentru un fotbalist de naţională sau de prima ligă spaniolă.

Andone: «Sunt cel mai prost plătit fotbalist din Spania!»

„Eu joc la Cordoba pe legitimaţia şi contracul de la echipa a doua, care e legitimată în a treia ligă. Nu pot să vă spun o sumă, pentru că n-am voie, dar pot să vă spun că nu sunt mulţumit deloc de salariul meu. E unul jenant pentru Primera Division şi probabil şi pentru prima ligă din România. N-am ce face acum. M-am supărat puţin la un moment dat, dar am vorbit cu familia şi cu agentul meu şi am înţeles că nu trebuie să mă aştept la totul dintr-o dată. Sunt convins că dacă voi continua aşa, voi ajunge să mă realizez şi financiar. Acum, fotbalul e cel mai important”, a declarat Florin Andone în exclusivitate pentru Click! Practic, remuneraţia acestuia i-ar face să zâmbească şi pe cei mai tineri jucători din lotul lui Anghel Iordănescu, cum sunt puştiul de la Viitorul, Cristi Manea sau fundaşul Craiovei, Bogdan Vătăjelu, care câştigă dublu decât Andone. Florin se poate consola însă cu gândul că e cam la acelaşi nivel salarial cu adversarii semi-amatori din Feroe. Să sperăm însă că diseară, dacă va juca, asta nu se va observa şi pe teren.

Se joacă cu casa închisă

FRF se poate felicita pentru decizia de a duce meciul cu Insulele Feroe la Ploieşti. Dacă era pe Arena Naţională, partida s-ar fi jucat probabil într-o atmosferă sinistră, cu doar câteva mii de oameni în uriaşul stadion, „Ilie Oană” va fi plin. Fotbaliştii din insula Atlanticului de Nord vor experimenta astfel pentru prima dată cum e să joci cu casa închisă, toate cele 15.000 de bilete fiind aproape vândute pentru întâlnirea de diseară.

Echipa probabilă:

Pantilimon – Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ – Tănase, Pintilii, Sânmărtean, Maxim – Keşeru, Rusescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net