Josep Guardiola: ”A fost atât de dur să câștigăm această competiție!”

Ultima actualizare:

    Atacantul spaniol deschide  scorul printr-u şut plasat  pe lângă portar din careu
Atacantul spaniol deschide scorul printr-u şut plasat pe lângă portar din careu

Bucurie în tabăra Barcelonei, decepție în cea a lui Manchester. Catalanii au câștigat cu 3-1 finala de pe Wembley, ajungând la a patra Cupă a Campionilor câștigată.

Zâmbitor și elegant, Josep Guardiola a declarat la puțin timp după încheierea meciului din ”Templul Fotbalului”: ”Evident că sunt foarte fericit. A fost cu adevărat foarte dur să câștigăm această competiție. Am avut timp să pregătim acest meci și să excelăm în această seară. Am condus cu 1-0, însă știam că United poate reveni. La finalul întâlnirii, totuși, noi am știut să controlăm jocul și să câștigăm”.

Alte reacții:

David Villa (atacant Barcelona): ”Nu puteam fi mai fericit. Este un rezultat fantastic pentru noi pe un stadion atât de important. Am fost ambițioși. Am vrut să folosim superioritatea noastră cu toți marii jucători pe care noi îi avem. La 3-1, am calmat jocul. Acum avem timp sufficient să sărbătorim cu toată lumea și cu familiile noastre”.

Javier Mascherano (apărător Barcelona): ”Suntem fericiți că am reușit să jucăm în maniera în care știm să o facem. Este fantastic să învingi pe Manchester United. Pentru noi, ca fotbaliști, este ceva extraordinary să câștigăm această competiție”.

Edwin van der Sar (portar Manchester United): ”Ei au avut cele mai importante ocazii de gol, însă noi am comis una sau două erori care ne-au fost fatale. Cred că am fost bine poziționat (n.r. – la al doilea gol) căci am crezut că Vidici va bloca acea parte. Ei sut foarte buni, dar noi am început bine meciul, ca la Roma. Din nefericire, nu am reușit să marcăm primii. Vreau să mulțumesc tuturor pentru aceste frumoase amintiri. Le voi retrăi mereu”.

Nemanja Vidici (căpitan Manchester United): ”Au jucat mai bine ca noi. E adevărat. Atunci când ajungi în finală, vrei să câștigi. Și e normal să fii dezamăgit dacă nu o faci. Trebuie să recunoaștem că Barcelona a reușit un bun meci, și-a creat ocazii de gol. Au fost mai valoroși ca noi în această seară”.

Rio Ferdinand (apărător Manchester United): ”Am reușit să reintrăm în joc și am crezut că putem câștiga. Noi am avut un plan de joc, însă nu am putut să-l aplicăm. Barcelona trebuie felicitată. A fost cea mai bună echipă și merită Victoria. Ei au un system bine rodat și fiecare știe ce are de făcut”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net