Jocurile de grup salvează Dinamo

Ultima actualizare:

    Marius Niculae şi coechipierii  încearcă să depăşească momentele  grele cu ajutorul psihologului, aşa  cum Click! a anunţat în ediţia de ieri
Marius Niculae şi coechipierii încearcă să depăşească momentele grele cu ajutorul psihologului, aşa cum Click! a anunţat în ediţia de ieri

Dinamoviştii traversează o perioadă cenuşie din punct de vedere sportiv. Şefii au încercat să producă un şoc la echipă schimbând antrenorul, însă mutarea n-a dat rezultate, aşa că s-au gândit să scoată formaţia din blocajul mentaj în care se află cu ajutorul unui psiholog.

Click! a luat legătura cu un astfel de terapeut şi vă prezintă care sunt paşii pe care dinamoviştii îi vor urma în cadrul şedinţelor de consiliere individuală sau colectivă. 

"În general se merge pe două direcţii: evaluarea psihoogică a jucătorilor şi a grupului şi intervenţia propriu-zisă", ne-a dezvăluit Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv care lucrează în Liga 1 cu echipa lui Gică Hagi, Viitorul. 

Psihologul Andreas Hniatiuc explică pentru Click!  cum poate o echipă să depăşească momentele de criză
Psihologul Andreas Hniatiuc explică pentru Click! cum poate o echipă să depăşească momentele de criză

“În astfel de situaţii se începe direct cu  partea de intervenţie, când se doreşte creşterea motivaţiei la nivelul grupului şi individual, stabilirea unor relaţii şi conexiuni între jucătorii, creşterea potenţialului de grup. Toate informaţiile trebuie adaptate de la caz la caz, iar informaţiile se culeg de la antrenor, de la staff, apoi se stabilesc obiectivele terapiei. Dacă sunt probleme personale ale jucătorilor, se intervine la nivel individual, dacă nu, totul se face colectiv, încercând, în primul rând, motivarea grupului”, precizează psihologul.

Andreas Hniatiuc a explicat şi cum decurge, concret, o astfel de şedinţă de terapie: “Se lucrează în echipe de câţiva fotbalişti şi se încearcă dezvoltarea comunicării între ei. Se fac jocuri de grup, în care se definesc cei care au calităţi de lider, cei care sunt buni executanţi etc. Jocurile nu durează mai mult de 15-20 minute, apoi “rezultele” sunt traduse fotbalistic. În cele mai multe cazuri, la nivel motivaţional, rezultatele se văd rapid, de la primele şedinţe”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net