Investiţiile nu pot garanta titlul pentru Steaua

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica  a marcat un gol în  meciurile amicale  din această iarnă,  contra austriecilor  de la Sturm Graz FOTO: Mediafax
Ciprian Marica a marcat un gol în meciurile amicale din această iarnă, contra austriecilor de la Sturm Graz FOTO: Mediafax

Campioana a transferat până acum 11 jucători şi visează chiar la al 12-lea, dacă Ioan Ni culae va accepta oferta pentru Gabi Enache. S-a demonstrat însă că această situaţie duce de cele mai multe ori la rezultate catastrofale pe termen scurt, contrar aşteptărilor conducătorilor.

Diluarea lotului şi imposibilitatea de a omogeniza echipa într-un timp atât de scurt, cu jucători noi venind non-stop, a făcut ca Steaua să eşueze în amicale. A învins doar de două ori, 2-0 pe Ujpest şi 1-0 pe Sturm Graz, şi lucrurile n-au arătat prea bine. La egalurile, 2-2, cu Young Boys şi Djurgarden, şi la umilinţa, 0-3 cu Ludogoreţ, Steaua a fost o echipă fără busolă, care a părut că aşteaptă doar rezolvările individuale ale lui Marica, Stanciu, Gebhart sau Chipciu. Acestea n-au venit însă şi nimeni nu poate garanta că vor veni tocmai în play-off. 

Campionii au transferat 11 jucători în iarnă

Mai mult, deşi se spune că „Banii nu aduc fericirea” e doar un clişeu al celor care n-au avut niciodată bani, de multe ori chiar aşa e. Aducem aminte doar câteva cazuri recente de eşecuri lamentabile în fotbalul românesc, după investiţii enorme. Rapid a cumpărat în vara lui 2008 tot ce a găsit mai bun pe piaţă, dar a încheiat sezonul pe locul 8, în afara cupelor europene. Giuleştenii au spus tot timpul că de acolo li s-a tras insolvenţa şi dezastrul care a urmat. Apoi, Adrian Porumboiu îi poate explica şi el lui Gigi Becali cum să plăteşti sute de mii de euro pe lună unor jucători scumpi, să cumperi cu sacul, dar să nu câştigi nimic în cinci ani de infuzii permanente. La fel s-a întâmplat şi cu proiectul grandios al lui Marian Iancu, de la Timişoara, echipă tot timpul aproape, dar niciodată acolo. Nici Dinamo nu e străină de astfel de strategii ratate. În 2009, Urziceni i-a furat titlul cu o mână de renegaţi, deşi Cristi Borcea şi-a pus în joc averea şi sănătatea pentru un campionat care a devenit o obsesie ratată. Astfel, Gigi Becali şi Laurenţiu Reghecampf ar trebui poate să-şi pună frână, să închidă campania de achiziţii şi să se ocupe mai bine de ce au deja în ogradă. Altfel, riscă să se vadă la final tot în spatele Viitorului, Astrei sau Pandurilor, echipe care s-au întărit parcă mai cu cap, rămânând totodată echilibrate. 

Aflată pe locul 4 în claasment, Steaua va debuta în noul campionat luni, pe terenul formaţiei Concordia Chiajnda, echipă care începe sezonul de pe locul 12 în ierarhia Ligii 1.  

Mutu îl ameninţă pe Marica 

Toată lumea e cu ochii pe Ciprian Marica, omul aşteptat să rupă gura târgului la Steaua, dar surpriza poate veni din altă parte. Petre Grigoraş, antrenorul lui ASA, spune că Adrian Mutu e pregătit să reînvie la Târgu Mureş şi poate avea cifre mai bune decât fostul său coleg de la naţională. „Mi-aş dori ca Mutu să câştige duelul cu Marica, pentru că m-ar ajuta pe mine şi ar ajuta echipa noastră. Eu chiar cred că Mutu poate să dea dublul golurilor lui Marica”, a declarat tehnicianul ardelenilor.

Valencia a cheltuit degeaba 100.000.000 €

Riscul pe care şi l-a asumat Steaua poate fi verificat cel mai bine în ceea ce trăieşte Valencia în această perioadă. „Liliecii” au fost achiziţionaţi vara trecută de un chinez, iar acesta a investit 100 de milioane de euro în nişte transferuri care au schimbat total echipa. A fost cea mai mare sumă cheltuită de un club din Europa şi se aştepta ca Valencia să se ia de gât cu Real şi Barcelona. S-a făcut în schimb de râs, trupa lui Gary Neville fiind pe locul 12 în Primera Division, fără victorie de pe 7 noiembrie 2015.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net