Imnul ”tricolorilor”, făcut praf de șeful Consiliului pentru Combaterea DiscriminăriI

Ultima actualizare:

    asztalos_csaba_ferenc
asztalos_csaba_ferenc

Preşedintele Consiliului pentru Combaterea DiscriminăriI (CNCD), Asztalos Csaba Ferenc, s-a arătat îngrijorat de efectul pe care îl vor avea versurile noului imn al națioanlei, în situaţia "explozivă" de la meciul România-Ungaria, din preliminariile Euro-2016.

"Cunosc problema imnului echipei naţionale, dar nu am discutat-o în colegiul director al consiliului. Am ştiinţă de acest imn şi de acel vers «ori învingem ori murim». Eu cred că trebuie să fie mai atenţi cei de la Federaţia Română de Fotbal cu astfel de imnuri. Nu cred nici faptul că «pe ei, pe ei pe mama lor» reprezintă Federaţia Română de Fotbal. Vă daţi seama că va fi lansat şi la meciul România - Ungaria, unde nu va mai fi nevoie de niciun imn, e suficient să arunci un chibrit. Este explozivă treaba. Dar în contextul acesta electoral îmi exprim întreaga îngrijorare. Trecem printr-o perioadă destul de dificilă. În campania electorală, orice subiect se speculează. Nu cred că e cea mai bună idee să lansăm un astfel de imn, cu un astfel de conţinut. Suntem la două săptămâni de meci şi spiritele mi se par destul de inflamate. Nu este un imn tocmai inteligent, să spun aşa", a declarat Asztalos Csaba Ferenc, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru MEDIAFAX.

Asztalos a declarat că pentru a fi evitate eventuale conflicte ar fi preferat ca fanii maghiari să nu efectueze deplasarea la Bucureşti, pentru partida România - Ungaria, din cadrul preliminariilor CE 2016.

"Nu ştiu dacă ştiţi, dar jucătorii Ungariei au decis să suporte cheltuielile de deplasare ale suporterilor la Bucureşti. Asta în urma eşecului din partida cu Irlanda de Nord. Eu îmi exprim îngrijorarea vizavi de acest eveniment sportiv de pe 11 octombrie. Sincer aş fi preferat să nu se deplaseze niciun suporter maghiar la Bucureşti pentru a evita orice scandal, aşa cum am avut ultima oară. Care a fost amplificat artificial în special de unii reprezentanţi mass-media, pentru că Jandarmeria şi Poliţia şi-au făcut foarte bine treaba. Eu i-am văzut pe ultraşii maghiari data trecută, dar şi pe ai noştri şi norocul a fost că au intervenit forţele de ordine. Nu avem nevoie de huliganisme pe un fond destul de încărcat de emoţie", a mai spus preşedintele CNCD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net