Gigi Becali, noul antrenor al lui FCSB

Ultima actualizare:

    Pintilii s-a numărat  printre puţinii jucători  care au dat satisfacţie  în meciul cu PlzenFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Pintilii s-a numărat printre puţinii jucători care au dat satisfacţie în meciul cu PlzenFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Latifundiarul a vrut de la bun început pe banca echipei sale doar un secund manevrabil, bun de muncit prin cantonamente şi de dat vina când lucrurile nu merg bine. Primele două jocuri din Liga 1, câştigate la mustaţă, s-au dovedit irelevante, iar euforia, nejustificată! FCSB a picat primul test serios al verii, după 2-2 acasă cu Viktoria Plzen, iar Gigi Becali a revenit la butoane.

Lăudaţi de toţi, FCSB-iştii nu-şi mai intrau în piele de siguri ce erau că se vor califica în play-off-ul Ligii Campionilor, mai ales după norocul care a dat peste ei la tragerea la sorţi. Gigi Becali se gândea deja la următorul adversar, care spera să fie Dinamo Kiev, Viktoria Plzen fiind irelevantă pentru el. Egalul cu două goluri primite de la cehi pe teren propriu a spart însă balonul de săpun în care trăiau roş-albaştrii şi căzătura lor pe pământ a fost foarte dureroasă. Krmencik şi Kopic i-au demonstrat lui Becali că oricâţi atacanţi de valoare ar cumpăra, tot o apărare bună îţi garantează succesul. Dumnezeu i-a dat patronului mintea de apoi, iar acesta ştie acum tot! Cine trebuie să joace, cine să iasă din echipă şi ce trebuie să mai cumpere! Dică? Cine e Dică?

simeon stalpnicul png

Becali: «Nu mai poţi să joci cu Larie!»

Pentru Becali e doar şoferul amator pus să conducă un Ferrari şi care a intrat cu el în gard la prima cursă! „Când îţi iau cei mai buni fotbalişti din ţară şi echipa nu joacă, înseamnă că ai greşit tot. Nu e o echipă de presing asta, ce vrea el să facă. Noi nu pasăm nimic, deşi avem calitate de la mijloc în sus, iar cehii pasau. Aşteptăm să dea Budescu gol din lovitură liberă şi Teixeira cu capul, din centrare? Du-te, băi, tată, pasează, munceşte adversarul, dacă ai calitate! A câştigat două meciuri, dar şi pe alea tot din valoarea echipei, din inerţie, că n-am avut nicio strategie”, a elucidat Becali mai întâi filosofia de joc. Patronul a trecut apoi la mutările de cadre în interiorul primului 11, acesta dând afară jucători şi titularizându-i pe alţii doar dintr-o legănare de sabie!„N-avem cum să ne calificăm fără un fundaş central bun. Nu mai poţi să joci cu Larie! Avem fundaş dreapta, pe Pleaşcă. Dacă nu e în graţiile lui Dică, o să fie! În plus, îl ai pe Man şi tu îl bagi pe Achim? Nici nu mă aşteptăm să-l mai văd, uitasem că există Achim. Nu am nimic cu băiatul, dar n-o să-l mai vedeţi. N-o să-l las în lot, ca să nu-l mai bage. El e problema! Nu mai vreau să cumpăr nimic. M-am săturat. Tot cumpăr şi tot ne întrebăm cine să joace”, a încheiat Becali.

S-a supărat şi pe «diamantul» Alibec

simeon stalpnicul png

Gigi Becali a dat două milioane de euro pe Denis Alibec pentru a-l forţa la maximum şi a-l vinde apoi pe profit mare în străinătate. Atacantul e însă, deocamdată, o mare dezamăgire, singurele lucruri cu care a ieşit în evidenţă la FCSB fiind protestele continue. Nici patronul nu-i mai suportă fiţele şi îi prevede jucătorului un viitor sumbru. „Alibec ridică mâinile sus dacă nu primeşte pasă, se ceartă cu arbitrul. Toată lumea i-a spus să termine. Pai ce, eşti copil? Dar nu e problema mea. E cariera lui, e meseria lui! O să treacă 4-5 ani şi o să moară la Steaua”, a spus Becali.

Constantin Budescu nu va juca la Plzen

simeon stalpnicul png

FCSB a arătat puţin joc colectiv în turul cu Viktoria Plzen, dar dacă s-a ridicat cineva la nivelul aşteptărilor acela a fost Constantin Budescu. Mijlocaşul a făcut mare risipă de efort, a tras pentru echipă şi a salvat o dată situaţia, în minutul 37, când a restabilit egalitatea direct din lovitură liberă. Din păcate, mijlocaşul în vârstă de 28 de ani n-a încheiat meciul pe teren din cauza unei accidentări stupide suferite în minutul 65. Budescu a vrut să paseze repede pentru urcarea în flanc a lui Momcilovic, dar a şutat în pământ şi glezna dreaptă a cedat. A fost dus pe braţe la vestiare şi nu se ştie exact dacă e vorba de ceva foarte grav, care să-l ţină pe bară timp îndelungat. Un lucru e cert! N-are nici o şansă să joace în crucialul retur cu cehii. „Trebuie să facem schimbări pentru că Budescu va lipsi cel puţin trei săptămâni”, a spus antrenorul FCSB, Nicolae Dică, imediat după partida cu cehii. Şi jucătorul era resemnat în ceea ce priveşte partida de miercurea viitoare. „Nu ştiu încă ce am, va trebui să fac nişte investigaţii. Sunt supărat, îmi doream să-mi ajut echipa mai mult. Sper să nu am ruptură”, a spus Budescu.

Gabi Enache a ruinat 150.000 € şi calificarea

simeon stalpnicul png

Nicolae Dică îşi propusese ca FCSB să nu primească gol de la Viktoria Plzen, dar până la urmă a încasat două. De vină i-au fost în primul rând fundaşii, iar cele mai multe îşi poate reproşa Gabriel Enache. Acesta a fost activ pe faza de atac, dar a uitat de primele atribuţii din fişa postului: jocul defensiv. A „participat” decisiv atât la reuşita lui Krmencik, din startul jocului, cât şi la cea a lui Kopic, din a doua repriză. Puţină lume ştie însă că Gigi Becali a avut pe masă, cu o zi înaintea turului cu cehii, o ofertă de 150.000 de euro pentru împrumutul lui Enache la o echipă din afara ţării. Patronul roş-albaştrilor a refuzat pe motiv că vrea să-şi ţină oamenii de bază, iar asta l-a costat scump! Mai exact, cei 150.000 de euro, care cel puţin deocamdată s-au dus, şi, posibil, chiar calificarea, dacă la retur nu se reuşeşte victoria. Totuşi, Nicolae Dică i-a luat apărarea lui Enache! „Eu sunt mulțumit de randamentul lui. Nu înțeleg de ce este criticat”, a spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net