Germania, campioană înainte de finala CM?

Ultima actualizare:

    Klose a mai jucat finala şi în 2002Foto: Reuters
Klose a mai jucat finala şi în 2002Foto: Reuters

Germania - Argentina pare la prima vedere o partidă foarte echilibrată, dar n-ar trebui să surprindă pe nimeni dacă nemţii vor face din nou un scor fluviu, comparabil cu cel din semifinala cu Brazilia. Asta pentru că în ciuda jucătorilor de mare valoare individuală pe care îi are echipa sud-americană, Muller şi compania câştigă clar orice luptă pe compartimente.

Neuer nu discută cu Romero. Cea mai evidentă diferenţă între cele două echipe este pe postul de portar. Deşi Romero a fost un goalkeeper sigur, care în fazele eliminatorii n-a încasat niciun gol şi a contribuit decisiv la victoria din semifinala cu Olanda, decisă la penalty-uri, Neuer este de departe cel mai bun portar de la acest Campionat Mondial şi va primi cel mai probabil mănuşa de aur. Şi cifrele confirmă asta: 25 de parade, 32 de kilometri alergaţi, 202 pase corecte şi doar patru goluri încasate în şase meciuri.Nemţii au apărare beton. Şi în ceea ce priveşte liniile de patru fundaşi ale celor două echipe, trupa lui Low este mai sigură. Lahm, coborât în banda dreaptă după accidentarea lui Mustafi, Hummels şi Boateng în centru şi Howedes în partea stângă, au arătat foarte puţine vulnerabilităţi. Practic, trei din cele patru goluri încasate de Germania au fost primite când a lipsit Hummels şi a jucat în locul lui rezerva Mertesacker. Nici argentinienii n-au gafat foarte mult, dar Rojo, în banda stângă, şi Demichelis, în centru, sunt două puncte nevralgice la sud americani. Garay şi Zabaleta au organizat însă până acum bine lucrurile.

Nemţii sunt mai buni pe fiecare «palier»Mijlocaşii fac diferenţa. Compartimentul cel mai important într-o echipă este cel de la mijloc, de unde se dezvoltă atacurile şi de unde începe de obicei apărarea. Din păcate pentru Argentina, nemţii sunt însă două clase peste. Khedira, Schweinsteiger şi Kroos joacă extraordinar împreună, închid bine jocul, se apără în bloc şi ajung fiecare în faţa porţii, în poziţie de finalizare. În plus, fizic sunt adevărate panţere pe lângă Biglia, Mascherano sau Enzo Perez, care par nişte furnici. Aici se poate decide finala de pe Maracana.Messi nu salvează atacul Argentinei. Atacurile celor două echipe sunt cel mai greu de comparat, iar învingătorul la acest capitol e foarte greu de ghicit. La prima vedere, după nume, eşti tentat să dai votul sud-americanilor. Messi, probabil cel mai bun fotbalist din istorie, Higuain şi Kun Aguerro sunt nume imense, de marcatori pur sânge, care ar trebui să te convingă. Cum poţi însă să-i pui în faţa unor atacanţi ca Muller, Klose, Schürrle sau Ozil, cu nume poate mai puţin sonore, dar care au marcat un record de 17 goluri la acest Campionat Mondial. Până la urmă, cifrele trebuie să vorbească şi nemţii câştigă bătălia şi în acest compartiment ofensiv.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net