FRF a dat o lege, dar nu ştie s-o aplice

Ultima actualizare:

    Brazilianul Eric de Oliveira ar urma să fie “protejat“ de  un amendament al noii legiFoto: Mediafax
Brazilianul Eric de Oliveira ar urma să fie “protejat“ de un amendament al noii legiFoto: Mediafax

De când Răzvan Burleanu a ajuns în fruntea Federaţiei s-au produs o droaie de modificări, dar multe au fost doar de dragul schimbării. În plus, unele iniţiative nu doar că nu ajută, dar pun beţe în roate. E şi cazul legii cu privire la selectarea fotbaliştilor străini care vin în România.

Având la bază intenţia de a elibera nişte locuri pentru jucătorii români care acum n-au loc în teren de cei de mâna a doua veniţi de peste hotare, FRF a dictat sec: cluburile nu mai au voie să semneze decât cu cetăţeni UE sau cu străini de naţională.

Toate bune, doar că textul legii nu spune mai mult şi curioşi din fire, ne-am interesat la cei în culpă. Ce am aflat ne oferă însă imaginea unui amatorism total. Practic, Federaţia nu ştie cum să aplice actul, de când şi pentru cine.

Mai exact, nu se specifică dacă intră în interdicţia legii şi cei care îşi prelungesc contractele înainte de scadenţă.

Apoi, FRF se gândeşte deja să ofere nişte excepţii care ar diminua din efectele şi aşa minore ale acestei legi. Asta pentru că se doreşte eliminarea din discuţie a celor care sunt deja de mulţi ani în România, cum e cazul lui Takaiuki Seto, Pablo Brandan sau Eric de Oliveira.

Bineînţeles, legea nu spune, deocamdată, la câţi ani s-au gândit federalii. Un singur lucru e clar: nimeni nu e până la urmă dat afară din ţară, legea interzicând fără echivoc doar noile transferuri. Dacă avem în vedere că mai toţi brazilienii au însă cetăţenie portugheză, că ceilalţi sud-americani o obţin repede pe cea spaniolă, iar africanii pe cea franceză, mai rămân foarte puţini pentru care această lege se poate aplica: jucătorii din fosta Iugolsavie, dar fără croaţi, şi asiaticii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net