Fotbalistul Leandro Castan, operat pe creier!

Ultima actualizare:

    Castan s-a simţit rău după meciul cu Empoli, când a acuzat ameţeliFoto: Mediafax
Castan s-a simţit rău după meciul cu Empoli, când a acuzat ameţeliFoto: Mediafax

Veşte şocantă pentru fanii italienilor de la AS Roma. Doctorii echipei au dezvăluit că fundaşul brazilian Leandro Castan va fi supus zilele următoare unei intervenţii chirurgicale pe creier. Totul a pornit de la ameţelile resimţite de fotbalist, iar testele medicale au relevant că suferă de o problemă vasculară la nivel cerebral, numită cavernom.

După meciul cu Empoli, din septembrie, fundaşul Romei, Leandro Castan a acuzat ameţeli şi dureri de cap. Medicii italienilor l-au supus de urgenţă unor teste, iar rezultatul n-a fost deloc îmbucurător. Brazilianul în vârstă de 28 de ani a fost diagnosticat cu cavernom şi va fi operat pe creier zilele următoare. “Testele au relevat un mic edem şi o inflamaţie temporară. Aceasta era cauza simptomelor semnalate de jucător, care s-au diminuat în câteva zile. Deşi cavernomul nu reprezintă un pericol pentru viaţa fotbalistului, există riscul repetării situaţiei”, au precizat medicii celor de la AS Roma.

Oficialii clubului au venit cu precizări despre situaţia lui: “Castan are o problemă congenitală care s-a manifestat la vârsta de 26 de ani, dar nu există niciun posibil scenariu tragic: nu e nimic care să-i ameninţe viaţa şi nici măcar cariera”. Fundaşul Brazilian nu a părut demoralizat de vestea primită şi a încercat să-şi liniştească fanii pe o reţea de socializare. “Această bătălie o să o câştig pentru că Dumnezeu e mereu alături de mine!”, a scris Castan.  

Click! spune

O malformaţie cavernoasă este o formaţiune vasculară, un pacheţel de capilare ce are aspectul unei mure. Aceasta conţine sânge şi produse de degradare a sângelui în diferite stadii de evoluţie.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net