Febra «Messi» a cuprins întreaga lume

Ultima actualizare:

    Legitimat dintotdeauna la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi este considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai ultimilor 20 de ani
Legitimat dintotdeauna la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi este considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai ultimilor 20 de ani

În zilele noastre, cum apare un fotbalist talentat, cum este botezat „Messi”, „Cristiano Ronaldo”, sau „Hagi”, dacă ne referim la jucători români. Click! vă invită să-i descoperiţi pe câţiva dintre noii „Messi” din fotbalul mondial.

  • „Messi al Spaniei” - Bojan Krkic (26 de ani) - Bojan a fost considerat cea mai marre speranţă a fotbalului spaniol. A început fotbalul la Barcelona, unde a dat peste cap statisticile: a fost cel mai tânăr jucător din istorie care a jucat pentru Barcelona – bătându-i chiar recordul lui Messi –, dar a şi marcat peste 900 de goluri pentru echipele de copii şi juniori ale Barcelonei. Totuşi, niciodată nu a putut să repete isprăvile şi la echipele de seniori, fiind doar un mare talent care va muri speranţă. 

  • „Messi al Scoţiei” – Ryan Gauld (20 de ani) – „Poate depăşi adversarii ca şi cum ei nu ar exista pe teren”, îl caracteriza în 2012, pe Ryan Gauld, antrenorul lui de la Dundee United, Peter Houston. Atunci, fotbalistul nu era decât un puşti de 16 ani. Adolescentul a ajuns o prezenţă constantă la Dundee, iar în 2014, la 18 ani, a fost transferat de Sporting Lisabona pentru 5 milioane de euro. Şi-a petrecut majoritatea timpului în Portugalia evoluând la echipa secundă a celor de la Sporting, care joacă în liga a doua. Anul acesta, a fost împrumutat la Setubal. 

  • „Messi al Germaniei” - Marko Marin (27 de ani) - În 2012, când Chelsea l-a transferat pe germanul Marko Marin de la Werder Bremen, toate ziarele din Peninsulă salutau sosirea la Londra a lui „Messi al Germaniei”. În ciuda presei bune, neamţul a jucat 143 de minute pentru Chelsea în prima ligă, fiind mai tot timpul monedă de schimb la diverse împrumuturi. Ajuns la 27 de ani, Marin nu a mai fost convocat din 2010 la naţionala Germaniei. 

  • „Messi al Iranului” - Sardar Asmoun (21 de ani) - Mai multe echipe de top din Europa s-au bătut pe semnătura lui în urmă cu câţiva ani. Printre ele Arsenal şi Inter. Până la urmă, el a părăsit pe Rubin Kazan pentru a fi împrumutat la Rostov, anul trecut, înainte ca mutarea să devină permanentă în această vară. Jucătorul continuă să strălucească în naţionala Iranului, înscriind de 7 ori în ultimele patru meciuri. 

  • „Messi din Kosovo” - Edon Zherghova (17 ani) - Edon Zhegrova a făcut senzaţie pe Youtube în 2014, când avea doar 15 ani. Atunci, golurile marcate de el strângeau milioane de vizualizări. Arsenal, PSG şi Barcelona şi-l doreau pe puştiul din Kosovo, dar câştig de cauză a avut Standard Liege, acolo unde joacă şi acum şi speră să devină un jucător de top.

  • „Messi al Japoniei” - Take Kubo (15 ani) - Are doar 15 ani, dar deja are poreclă. Fusese cumpărat de Barcelona, dar din cauza scandalului privind violarea regulamentului de transfer FIFA, catalanii l-au vândut la FC Tokyo anul trecut. Totuşi, Kubo ar putea reveni la Barcelona când va împlini 18 ani. 

  • „Messi al Elveţiei” - Xherdan Shaqiri (25 de ani) - Fostul nostru adversar de la Euro 2016 şi-a căpătat porecla pe când evolua în Elveţia, la Basel. S-a transferat ca o mare speranţă la Bayern, în 2012, apoi a trecut pe la Inter Milano, pentru ca acum să fie una dintre piesele importante la Stoke City, care l-a cumpărat pentru 14 milioane de euro.

  • „Messi din Peru” - Raul Ruidiaz (26 de ani) - Ruidiaz este vedeta formaţiei mexicane Morelia şi a naţionalei din Peru, pentru care a marcat de trei ori în ultimele cinci meciuri. E asemuit deseori cu un alt argentinian celebru, Maradona, mai ales că a marcat la Copa America un gol cu mâna împotriva Braziliei, aşa că se poate spune că e „2 în 1”. 

  • „Messi din India” - Lallianzuala Chhangte (19 ani) - Anul trecut, pe când avea doar 18 ani, Lallianzuala Chhangte a devenit cel mai tânăr debutant din naţionala Indiei. Iar valoarea sa a fost demonstrată, înscriind două goluri în ultimele trei meciuri internaţionale. Mai mult, nu e exclus să îl vedem în viitorul apropiat şi prin Europa, pentru că actualul său club, DSK Shivajians, are un parteneriat cu Liverpool, astfel că jucătorul indian s-a antrenat aproape o lună alături de echipa a doua a englezilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net