FCSB a câştigat la limită derby-ul cu Dinamo

Ultima actualizare:

    Dinamo se va bate pentru evitarea retrogradării, iar şefii clubului mai fac o greşeală şi încearcă să schimbe totul din mers. Va fi un festival al amatorismuluiFOTO: Sportpictures.eu
Dinamo se va bate pentru evitarea retrogradării, iar şefii clubului mai fac o greşeală şi încearcă să schimbe totul din mers. Va fi un festival al amatorismuluiFOTO: Sportpictures.eu

Debutul lui Vasile Miriuţă pe banca dinamoviştilor nu a fost unul cu noroc. FCSB s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa lui Dinamo şi a rupt şirul eşecurilor în faţa „câinilor”. Acum, învingătorii se pot concentra pe meciul din Liga Europa, de la Lugano, în vreme ce dinamoviştii pot pregăti partidele din campionat, care devin din ce în ce mai importante în vederea prinderii play-off-ului.

Oarecum împotriva aşteptărilor, cei care au dominat prima repriză au fost dinamoviştii, care s-au jucat cu ocaziile. Din păcate pentru ei, Niţă a fost în formă la călcâiul din interiorul careului mic prins de Nemec, sau a fost salvat de bară în minutul 44, la şutul excepţional al lui Malangu de la aproape 35 de metri. Între timp, gazdele de la FCSB deschiseseră deja scorul. Era minutul 31 când mingea centrată perfect din corner de excelentul Dennis Man a fost trimisă în poartă de Momcilovic, care s-a desprins de eterna speranţă Steliano Filip cu uşurinţa cu care Iosefini făcea, pe vremuri, scamatorii. Venit perfect la întâlnirea cu balonul, Momcilovic nu a avut decât să împingă mingea în plasa lui Penedo, rămas ţintuit pe linia porţii şi certat, desigur, de Filip, care trebuia să abată cumva privirile de la gafa proprie.

În repriza secundă scenariul a fost schimbat. FCSB a fost echipa în atac, formaţia care a ratat mai mult, profitând şi de naivitatea lui Vasile Miriuţă. Bazându-se pe ce a citit în cartea de vizită a lui Bokila, nu pe ceea ce a văzut la antrenament, noul antrenor al „câinilor” l-a introdus pe teren în minutul 65 pe vârful adus la club de Contra cu mari greutăţi şi după o adevărată telenovelă. Numai că Bokila de acum nici măcar nu era primit în vestiar de Bokila din urmă cu câţiva ani, atât de mare e diferenţa de valoare, astfel că, dacă s-ar putea, el ar trebui să primească primă de joc de la patronul FCSB pentru felul în care a stopat acţiunile de atac ale dinamoviştilor.

Pe fondul degringoladei totale a „câinilor” ocaziile la poarta lor s-au înmulţit şi, mai mult decât atât, au primit şi o lovitură de la 11 metri. Din păcate pentru ei, Penedo a dovedit să se afla într-o zi mare şi a scos spectaculos, cu mâna dreaptă, mingea şutată de Budescu în minutul 75. A fost cam ultima ocazie importantă a unui meci spectaculos, câştigat la limită de FCSB, care acum s-a apropiat la doar un punct de liderul CFR Cluj.

Dennis Man, urmărit de impresari din Anglia

La partida de aseară au asistat şi trimişi ai unor cluburi celebre din Europa. Conform digisport.ro, Giovani Becali a fost  prezent la meci împreună cu Michael Emenalo, scouter la Chelsea. Pe lângă acesta, la invitaţia Becali Sport, la stadion au mai fost şi scouter-ul celor de la Everton, dar şi cel de la Ludogorets. Aceştia au venit în special să-i vadă la lucru pe jucătorii FCSB. De altfel, patronul echipei, Gigi Becali, declara înaintea meciului: „Impresarii vin la Dinamo - Steaua că au rămas cu ideea aia că sunt aranjamente, blaturi şi vin la derby-uri. Pot să vină să vadă pe Man, Alibec, Budescu, Tănase, Benzar. Dar degeaba, pe Florinel Coman, Man, Tănase şi Nedelcu nu-i dau acum, sunt jucătorii de aur pe care îi o să-i dau peste doi ani. Atunci o să le zic «duceţi-vă la clauze». Cum dau ăia pe Mbappe sute de milioane, o să dau şi eu cu sute de milioane că şi eu sunt Becali", a declarat patronul FCSB la sosirea la Arena Naţională.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net