EXCLUSIV! Cristi Săpunaru vrea să lase naţionala!

Ultima actualizare:

„Voi avea o discuţie cu jucătorii care nu au mers în turneul din America de Sud, ci au plecat în vacanţă", a spus autoritar selecţionerul Victor Piţurcă la reunirea „tricolorilor" de luni, făcând referire la episodul Brazilia din urmă cu două luni, atunci când Mutu, Tamaş, Săpunaru şi Raţ au refuzat să participe la turneul din America de Sud.

Declaraţiile lui Piţurcă l-au deranjat foarte mult pe Cristian Săpunaru, în contextul în care acesta fusese învoit pentru turneul din Brazilia de către directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, dar şi de selecţionerul din acea perioadă, Răzvan Lucescu.

Motivul a fost unul extrem de întemeiat: tatăl lui Săpunaru îşi trăia ultimele zile, decedând chiar în acea perioadă din cauza unui cancer cumplit. El fusese internat mai mult timp, dar eforturile medicilor n-au dat niciun rezultat. De necazul lui „Săpun" ştiau atât Răzvan, cât şi Kaizerul, care înainte de meciul cu Bosnia l-au vizitat la Porto, unde au aflat de problema lui.

Ambii au tăcut însă mâlc, după meciul de la 2 iunie, Lucescu dându-şi demisia, iar Lupescu plecând în concediu. Aşa a ajuns Săpunaru să fie socotit printre rebelii naţionalei, pus pe acelaşi nivel cu Mutu, Raţ şi Tamaş, care chiar nu au vrut să meargă în Brazilia.

„Dacă tot mă consideră un indisciplinat, se pot lipsi de mine", le-a spus Săpunaru apropiaţilor săi. El nu e supărat însă doar pentru că a fost pus la zid de Piţurcă, ci are un „dinte" şi împotriva FRF. După ce a câştigat Liga Europa, cu FC Porto, niciun oficial al Federaţiei de la Bucureşti nu i-a adresat vreun mesaj de felicitare.

A fost suspendat de Răzvan Lucescu

Cristian Săpunaru este primul jucător din istoria naţionalei României care primeşte o suspendare din partea selecţionerului. S-a întâmplat la sfârşitul anului 2009, când „Săpun" i-a adus injurii secundului Ştefan Iovan, la revenirea în ţară după un amical cu Polonia.

Lucescu a anunţat că Săpunaru e suspendat 3 meciuri, dar el a absentat de la naţională zece luni, fiind rechemat abia în toamna anului următor.

Piţi îl vede pe Bănel fundaş!

Mai mult, la conferinţa de presă de luni, Piţurcă a declarat că vrea reprofilarea lui Bănel Nicoliţă pe postul de fundaş dreapta, acolo unde Săpunaru era titular de drept, semn că jucătorul va intra din ce în ce mai puţin în vederile sale.

„Am intenţia de a-l forma şi a-l folosi pe Bănel Nicoliţă pe postul de fundaş dreapta la echipa naţională. Ştiu ce înseamnă la acest nivel să te baţi pentru balon, am nevoie de jucători puternici", a spus Piţi. Şi în mandatul trecut al lui Piţurcă, Săpunaru a fost ţinut mai mult rezervă la naţională, selecţionerul preferându-l ca titular pe Cosmin Contra, aflat la finalul carierei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net