Euro le-a fost cântecul de lebădă

Ultima actualizare:

    Zlatan a jucat  116 meciuri pentru  naţionala Suediei şi a  marcat 62 de goluri
Zlatan a jucat 116 meciuri pentru naţionala Suediei şi a marcat 62 de goluri

În frunte cu Zlatan Ibrahimovic, mulţi protagonişti de la Euro 2016 au anunţat că nu vor mai juca pentru naţionalele lor. Alţii sunt pe cale să facă acelaşi lucru în cel mai scurt timp.

Orice turneu final de amploare e presărat de momentele triste în care unii fotbalişti îşi dau seama că au trecut de prima tinereţe şi că nu mai pot face faţă pe două fronturi, la echipa de club şi la naţională. După Europeanul din Franţa, putem alcătui cu uşurinţă un prim 11 cu veteranii care şi-au luat adio de la naţionalele de care aparţin.

Petr Cech (Cehia, 34 de ani). După 121 de selecţii la prima reprezentativă, portarul ceh a făcut pasul înapoi, urmând să se concentreze doar pe evoluţia sa la Arsenal.

Petr Cech
Petr Cech

Darijo Srna (Croaţia, 34 de ani). Euro 2016 a fost o competiţie dureroasă pentru fundaşul lui Şahtior. Acesta şi-a pierdut tatăl chiar în perioada turneului, iar apoi a confirmat că nu va mai juca în tricoul Croaţiei.

Darijo Srna
Darijo Srna

Ricardo Carvalho (Portugalia, 38 de ani).  Cel mai în vârstă jucător de câmp de la Euro a pus umărul la succesul Portugaliei, fiind greu de crezut că va mai continua la naţională în campania pentru Mondialul din Rusia.

Ricardo Carvalho
Ricardo Carvalho

Andrea Barzagli (Italia, 35 de ani). Lacrimile stoperului italian după eliminarea Squadrei Azzurra în sfertul de finală cu Germania lasă de înţeles că jucătorul lui Juventus îşi va anunţa în curând retragerea de la naţională.

Andrea Barzagli
Andrea Barzagli

Patrice Evra (Franţa, 35 de ani). Experimentatul fundaş stânga a fost unul dintre punctele slabe ale Franţei la Euro 2016, astfel că a venit timpul să lase locul altor fotbalişti mai tineri.

Patrice Evra
Patrice Evra

Tomas Rosicky (Cehia, 35 de ani). Cu peste 100 de selecţii la naţională şi afectat de numeroase accidentări, mijlocaşul ceh şi-a dat seama că nu mai poate ţine pasul cu echipa naţională.

Tomas Rosicky
Tomas Rosicky

Bastian Schweinsteiger (Germania, 31 de ani). După un sezon dificil la Man. United, căpitanul Germaniei a prins lotul pe ultima sută de metri. Evoluţiile modeste din Franţa i-au dat de gândit lui „Schweini”, care îşi pregăteşte ieşirea din scenă.

Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger

Eidur Gudjohnsen (Islanda, 37 de ani). Cel mai cunoscut fotbalist islandez din toate timpurile se va retrage în glorie, „pescarii” fiind producând cea mai mare surpriză de la Euro 2016, prezenţa în sferturile de finală.

Lukas Podolski (Germania, 31 de ani). Jucător de bază al nemţilor în ultimul deceniu, atacantul legitimat la Galatasaray e într-o evidentă scădere de formă, el luând în calcul abandonarea naţionalei încă înainte de a lua startul la Euro 2016.

Lukas Podolski
Lukas Podolski

Zlatan Ibrahimovic (Suedia, 34 de ani). Cea mai mediatizată retragere după Campionatul European îi aparţine starului suedez. Proaspătul atacant al lui Manchester United şi-a înceheiat cariera internaţională cu 116 selecţii şi 62 de goluri.

Robbie Keane (Irlanda, 36 de ani). Atacantul irlandez joacă pentru naţionala sa din 1998, perioadă în care dat 67 de goluri. „Verzii” au nevoie însă de sânge proaspăt, cu atât mai mult cu cât Robbie Keane s-a despărţit de mult timp de fortbalul din Europa, el evoluând peste Ocean, la LA Galaxy.

Robbie Keane
Robbie Keane
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net