El e singurul român angajat la Bayern München

Ultima actualizare:

    Timişoreanul Hansi Müller a lucrat cinci ani la unul dintre cele  mai titrate cluburi de fotbal din lume, campioana Germaniei. Mascota are un rol foarte important în „încălzirea” suporterilor la  meciurile profesioniste
Timişoreanul Hansi Müller a lucrat cinci ani la unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume, campioana Germaniei. Mascota are un rol foarte important în „încălzirea” suporterilor la meciurile profesioniste

Bayern München este fără îndoială unul din cele mai grandioase cluburi din lume. Este suficient să amintim cele 54 de trofee naţionale şi cele 14 cupe europene, câştigate de-a lungul timpului. Până în prezent, niciun fotbalist român nu a fost legitimat la echipa bavareză.

În anii ’70, se vorbea despre interesul celor de la Bayern pentru Gicu Dobrin, dar nu a fost să fie. Cu toate acestea, numele timişoreanului Hansi Müller se leagă de istoria acest club. Hansi Müller a avut onoarea să îmbrace mascota oficială a echipei Bayern Munchen. Iar să fii mascota Bayernului nu-i puţin lucru!

“L-am cunoscut pe Hansi Pflügler, un fost campion mondial, care lucra pentru Bayern. I-am zis să-mi dea ceva de lucru la club. Prin el am ajuns să fiu mascotă. Ca Berni câştigam 400 de euro. Eram prezent la meciurile din campionat, cupă şi din cupele europene”, a începe povestea Hansi Müller. Hansi Müller s-a născut în Timişoara, a învăţat la şcoala germană «Adam Müller Guttennbrun» din Arad, iar în 1980 a emigrat în Germania.

“Am plecat legal în Germania, cu mama. Ştiu că ne-a costat plecarea 15.000 de mărci. Tata a fugit înainte în Germania. A plecat în vizită şi nu s-a mai întors”, a povestit Hansi, pentru adevarul.ro.  A început să joace fotbal în România, la piticii de la UTA. „Am jucat fotbal peste 30 de ani. În Germania, am continuat şcoala în Munchen. Am jucat fotbal la echipa Munchen 1860, începând de la nivelul de juniori. Am ajuns să joc până la liga a III-a, cu echipa SV Lohhof, în anul 1999”, a adăugat timişoreanul.

Este instructor de dans

simeon stalpnicul png

La revenirea în România, Hansi Müller, alături de un partener, a deschis la Timişoara, pe strada Mercy, un Irish Pub. Afacerea nu a mers. „După cinci luni au început lucrările în Piaţa Unirii, a venit catastrofa, a fost faliment şi pentru mine. Am decis apoi să trec din nou pe dansuri populare germane”, a declarat Hansi Müller. A fost momentul în care a decis să se ocupe de vechea dragoste, dansul. Hansi Müller este acum instructor de dans şvăbesc. Unul din cei mai de succes din Banat. Are grupe de copii la Liceul «Nikolaus Lenau» din Timişoara, dar şi formaţii din Variaş, Biled, Sânnicolaul Mare.

A făcut parte din echipa lui Michael Flatley


    Dansul este a  doua pasiune  a românului
Dansul este a doua pasiune a românului

Ar putea liniştit să scrie o carte despre viaţa sa, care l-a purtat nu doar prin multe ţări, dar şi prin multe meserii. A fost fotbalist, a fost căutător de tinere talente, bucătar, dansator, antrenor de dans. A făcut parte şi din renumita trupă de dans irlandez condusă de Michael Flatley. “Am început să dansez irlandeză în 1986. Am fost în Irlanda şi m-a fascinat. A urmat o perioadă în care am dansat cu mult succes. Am avut norocul să nimeresc într-o trupă foarte mare, cea condusă de Michael Flatley. A fost o selecţie cu care a mers prin lume, timp de trei ani, între 1997-2000”, a mai declarat Hansi Müller.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net