Ei sunt vânătorii din fotbalul românesc!

Ultima actualizare:

    Ioan Niculae, cel mai  bogat român, are o  pasiune costisitoare
Ioan Niculae, cel mai bogat român, are o pasiune costisitoare

Fotbalul este un sport foarte solicitant, atât din punct de vedere fzic, cât şi psihic. În aceste condiţii, fiecare om implicat la nivel înalt îşi caută tot felul de pasiuni în care să se refugieze şi care să-l relaxeze în zilele libere.

Unii preferă cluburile de noapte, alţii jocurile pe calculator, iar cei mai îndrăzneţi şi nonconformişti, vânătoarea. Iată care sunt cele mai importante nume din fenomen care adoră să împuşte raţe, fazani sau porci mistreţi pentru amuzament.Unul dintre cele mai noi nume descoperite în domeniu este cel al lui Viorel Moldovan. Fostul internaţional, în prezent co-selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, nu ratează niciun prilej să meargă la vănătoare. Tehnicianul se simte aproape la fel de bine pe terenul de fotbal şi în pădure şi numără trofeele împuşcate ca pe golurile marcate pentru Nantes sau Rapid. Cele două ocupaţii au însă un punct comun: ambele se desfăşoară în aer liber. La acelaşi nivel, poate chiar mai fanatic, se află şi Jean Vlădoiu.

Fostul vârf al Stelei şi al lui Dinamo, acum în conducerea Federaţiei Române de Fotbal, pune chiar de multe ori pe primul loc vânătoarea, căreia îi alocă foarte mult timp. Vlădoiu e nelipsit de la partidele din pădurile Bărăganului, dar şi din cele de la munte, iar în topul preferinţei de vânătoare stau raţele sălbatice şi fazanii.

Asta spre deosebire de Epaminonda Nicu, fostul campion al României cu Unirea Urziceni, în prezent jucător la echipa de ligă secundă, CS Berceni. Acesta preferă să vâneze iepuri, iar când o face rămâne prăpăd în urma lui. Iarna trecută a împuşcat atât de mulţi „urechiaţi”, încât a avut nevoie de o remorcă pentru a-i transporta la Ocolul Silvic şi apoi acasă. De departe cel mai celebru vănător din fotbal este însă Ioan Niculae, cel mai bogat român şi patronul Astrei Giurgiu. Acesta preferă însă prăzile mari, cum sunt porcii mistreţi sau cerbii şi pasiunea l-a dus chiar şi peste hotare. Magnatul din industria agricolă merge în fiecare an în Africa, în celebrul Serengeti Park, unde vânează în sezon uriaşele antilope gnu. Acesta s-a şi fotografiat lângă un astfel de animal împuşcat în savană anul trecut. Mai puţini cunoscuţi, dar nou intraţi în branşă sunt fundaşul Astrei, Valerică Găman, antrenorul Dorinel Munteanu şi preşedintele lui CS U Craiova, Felix Grigore.

O pasiune foarte scumpă

E uşor să spui că vrei să devii vănător, dar acest hobby e, ca şi unele sporturi, o treabă destul de costisitoare şi exclusivistă. Pe lângă birocraţia şi testele pe care trebuie să le treci până să obţii permisul de vânător, trebuie luat în calcul că echipamentul, armele şi cartuşele costă în primă fază în jur de 10.000 de lei în total. În plus, ca vânător plăteşti 800 de lei taxă anuală obligatorie şi o sumă pentru fiecare trofeu dus acasă, în funcţie de rasă şi mărime. Estimativ, un urs vânat poate să coste şi 7.000 de euro, un cerb poate să ajungă şi la 8.000 de euro, iar un iepure în jur de 40 de euro. Vănătoarea nu este, deci, pentru oricine.

Ţiriac face măcel la Balc în fiecare an

Nu putem vorbi despre vănătoare în România fără să menţionăm despre Ion Ţiriac. Acesta organizează anual cea mai puternică sesiune de vânătoare de porci mistreţi în comuna Balc, din Judeţul Bihor. În campania încheiată zilele trecute au fost împuşcate 100 de animale, a căror carne va fi donată însă persoanelor nevoiaşe.

Viorel Moldovan  se relaxează  la vânătoare
Viorel Moldovan se relaxează la vânătoare

Adrian Cristea se mândreşte cu  “trofeele” lui
Adrian Cristea se mândreşte cu “trofeele” lui

Jean Vlădoiu  e nelipsit de la  partidele de  vânătoare  din pădurile  Bărăganului
Jean Vlădoiu e nelipsit de la partidele de vânătoare din pădurile Bărăganului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net