Egal ruşinos pentru România cu Finlanda

Ultima actualizare:

    Hoban a marcat un gol care ar putea fi decisiv la calificareFoto: Mediafax
Hoban a marcat un gol care ar putea fi decisiv la calificareFoto: Mediafax

«Tricolorii» au scos în ultimul minut un egal cu modesta echipă a Finlandei (1-1), iar şansele de calificare la Euro au rămas în continuare.

Incredibil, dar adevărat! România a obţinut in extremis un punct salvator contra Finlandei, scor 1-1, calificarea la Euro 2016 depinzând încă de băieţii noştri. O victorie în Insulele Feroe îi duce pe  „tricolori” la turneul final, dar rezultatul rămâne unul dintre cele mai ruşinoase din istoria echipei României.

Pentru români, meciul cu Finlanda, de pe „Arena Naţională”, a fost unul al extremelor. În prima repriză nu a existat decât o singură echipă pe teren, cea a României, care a ratat din toate poziţiile şi prin toţi atacanţii sau fundaşii la fazele fixe. Mai mult, jucătorii noştri şi-au trecut în cont şi două bare. Din păcate, ghinionul a purtat tricouri galbene şi în startul reprizei secunde, ratările continuând. Numai că, aşa cum se întâmplă în fotbal, ocaziile s-au răzbunat cu vârf şi îndesat. Finlandezii, plecând pe un contraatac-şcoală au deschis scorul în minutul 66, prin Pohjanpalo. Din acel moment, plumbul s-a lăsat în picioarele alor noştri, care au fost depăşiţi constant de nordici, care s-au jucat cu ocaziile. Mai mult, finlandezilor li s-a refuzat un penalty clar în minutul 72, după un fault al lui Dragoş Grigore, care merita să fie şi eliminat. După alte câteva ocazii uluitoare ale oaspeţilor, iconiţele lui Iordănescu şi-au intrat în scenă şi, în al doilea minut al prelungirilor Hoban a reuşit, după o fază încâlcită, să aducă golul egalării şi, posibil, al izbăvirii. Acum, România depinde doar de ea pentru a se califica la turneul final, o victorie cu orice scor în Insulele Feroe asigurându-ne biletele la Euro 2016. Dar greu se va putea şterge una dintre cele mai ruşinoase seri din istoria fotbalului românesc, încheiată cu un egal în faţa unei echipe pe care de fiecare dată am avut-o la degetul mic.

Simona Halep, la meci. Simona Halep, a doua tenismenă a lumii, a asistat din tribune la partida dintre România şi Finlanda. Alături de ea s-a aflat la meci şi omul de afaceri Ion Ţiriac. Aceştia au sosit la stadion împreună, cu jumătate de oră înainte de startul jocului.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net