Edi Iordănescu: "E bine că nu am primit gol, şansele de calificare sunt 50-50"

Ultima actualizare:

    Iordănescu se luptă cu Dică
Iordănescu se luptă cu Dică

Antrenorul Astrei, Edi Iordănescu, a anunţat că echipa sa se poate califica în play-off-ul Ligii Europa, după remiza cu FC Oleksandria, 0-0. Adversarii au jucat cu un om mai puţin din minutul 78, iar totul se va decide în returul de joia viitoare.

"Cu siguranţă că ne-am dorit mai mult şi puteam mai mult. Am jucat cinci jocuri în două săptămâni, în trei nu am primit gol. E bine că şi acum nu am primit gol în vederea acestei duble. E important că vedeţi jucători tineri, chiar dacă aici nu ne supunem regulii under 21, jucători titulari, jucători care au intrat pe parcurs, debutanţi în Europa. Totuşi, suntem conştienţi că pentru a face performanţă şi pentru a merge mai departe e nevoie de maturitate, e nevoie de experienţă, de mai multă încredere. Aici e partea principală negativă, că nu am avut forţă ofensivă şi nu am pus suficientă presiune din punct de vedere ofensiv, nu am creat foarte mult, am adus mingi la careu, dar au fost multe aruncate, unele dintre ele nu erau recomandate. Dar învăţăm din absolut orice, este o experienţă bună şi cred că am avem şanse în continuare, 50-50, să mergem şi să obţinem un rezultat bun şi să avansăm în faza următoare", a spus Iordănescu.

Apoi, a continuat: "În continuare, avem cinci jocuri în 14 zile şi acesta este un motiv pentru care nu am reuşit din punct de vedere ofensiv şi nu am avut mai mult elan, nu am avut prospeţime şi nici tonusul necesar. Am băgat mai multă experienţă în partea a doua, am încercat să venim cu un plus, să punem mai mult accent pe construcţie şi pe finalizare, dar nu am reuşit să o băgăm în poartă. Totuşi, eu salut şi felicit efortul băieţilor. Dacă vă uitaţi pe lotul nostru, vedeţi că sunt 18 jucători sub 26 de ani, ceea ce este ceva extraordinar din punctul meu de vedere, ca perspectivă pentru club şi pentru băieţi, dar şi mai multă muncă şi nervi din partea mea, pentru că sunt momente de joc pe care trebuie să le gestionez cu mai multă maturitate şi să le speculez, cum a fost acest final, cu un om în plus şi în loc să punem accent pe construcţie, să creăm superiorităţi, să dezvoltăm pe benzi, am sărit construcţia şi ne-am precipitat, am gândit greşit".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net