E meci mare? Lipseşte Pintilii! Mijlocaşul e suspendat cu Dinamo, dar ne-a obişnuit deja!

Ultima actualizare:

    Mijlocaşul FCSB-ului e suspendat pentru derby-ul cu Dinamo, acesta făcându-şi parcă un obicei din a nu fi disponibil când e cea mai mare nevoie de elFoto Click!
Mijlocaşul FCSB-ului e suspendat pentru derby-ul cu Dinamo, acesta făcându-şi parcă un obicei din a nu fi disponibil când e cea mai mare nevoie de elFoto Click!

Toţi antrenorii îşi menajează titularii înaintea partidelor foarte importante, prioritari fiind jucătorii aflaţi la un pas de suspendare. Nicolae Dică a avut însă meci greu la Cluj şi nu a putut să-şi lase ”greii” pe bancă. Şi de ce i-a fost frică, n-a scăpat! Şi-a pierdut închizătorul, dar destul de previzibil! Mijlocaşul şi-a mai lăsat echipa la greu şi cu alte ocazii!

Pintilii, Gnohere, Man, Larie şi Ovidiu Popescu erau cei cinci FCSB-işti aflaţi la un singur galben distanţă de suspendare înaintea meciului cu CFR Cluj. Cu toţii au jucat în Gruia având în minte ideea de a nu face vreun gest nesăbuit, care să-i facă să rateze marele meci cu Dinamo, de duminică seară! Bine, nu toţi, ci doar patru dintre ei! Asta pentru că zelosul şi rudimentarul Mihai Pintilii a vrut să demonstreze încă din minutul 12 cine e şeful la mijlocul terenului şi l-a luat cu fulgi cu tot pe Culio. Ovidiu Haţegan s-a dovedit până la urmă suveran şi i-a oferit cartonaşul galben, la pachet cu un weekend liber, pentru că a devenit automat suspendat pentru derby-ul cu Dinamo. Nu e însă pentru prima dată când Pintilii nu gândeşte prea bine astfel de situaţii, el lăsând în ultima vreme atât FCSB-ul, cât şi naţionala cu fundul în baltă când ambelor le ardea buza mai tare.

A fost suspendat cu Sporting şi în Muntenegru

Sarabanda ghinioanelor a început în toamna lui 2016, când mijlocaşul în vârstă de 32 de ani s-a accidentat stupid, într-un meci cu Chiajna, rupându-şi un muşchi după un şut la poartă! A ratat atunci 11 meciuri din Liga 1, dubla cu Manchester City, din play-off-ul Ligii Campionilor, partidele din grupele Ligii Europa şi primele patru meciuri ale naţionalei din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Gafele lui Pintilii n-au rămas însă în 2016, ci au continuat şi în 2017! La finalul lui august, mijlocaşul a ratat un nou play-off de Liga Campionilor, mai exact returul cu Sporting Lisabona, iar 10 zile mai târziu, partida decisivă a tricolorilor cu Muntenegru, jucată cu sabia eliminării deasupra capului şi pierdută.


    Pintilii a ratat cinci meciuri din cele 10 jucate de România în preliminariile CM 2018Foto Click!
Pintilii a ratat cinci meciuri din cele 10 jucate de România în preliminariile CM 2018Foto Click!

Ambele din cauza cumului de cartonaşe galbene luate prosteşte, mai ales cel cu Armenia, încasat aiurea în minutul 89. Toate acestea demonstrează că, deşi a trecut de 32 de primăveri în buletin, proverbiala experienţă nu-l caracterizează pe Pintilii, chiar dacă ar trebui! Mijlocaşul se comportă mai degrabă ca un puşti impulsiv şi dornic de afirmare, iar asta îl costă pe el, dar mai ales pe FCSB şi chiar România, lăsate descoperite la cele mai importante meciuri.

Cele 13 meciuri mari ratate prosteşte de Pintilii în ultimul an:

Meci                                        Competiţie                              Rezultat

FCSB – Manchester City        Prel. Liga Campionilor            0-5

Manchester City - FCSB        Prel. Liga Campionilor            1-0

Osmanlispor – FCSB              Grupe Liga Europa                 2-0

FCSB – Villareal                     Grupe Liga Europa                 1-1

FCSB – FC Zurich                  Grupe Liga Europa                 1-1

FC Zurich – FCSB                  Grupe Liga Europa                  0-0

România – Muntenengru        Prel. CM 2018                       1-1

Armenia – România                Prel. CM 2018                      0-5

Kazahstan – România             Prel. CM 2018                       0-0

România – Polonia                  Prel. CM 2018                      0-3

România – Muntenegru          Prel. CM 2018                       1-0

FCSB – Sporting Lisabona     Prel. Liga Campionilor            1-5

FCSB – Dinamo                     Etapa a 12-a, Liga 1                ---

Miriuţă debutează pe banca lui Dinamo

Vasile Miriuţă va debuta ca antrenor al lui Dinamo în chiar marele derby al fotbalului românesc, iar tehnicianul e disperat să scoată un rezultat bun la primul său meci pe banca alb-roşilor. Va fi foarte greu şi, că tot am vorbit despre marele absent din tabăra FCSB-ului, nu-l ajută nici norocul! Ionuţ Costache, puştiul minute al „câinilor”, a primit două etape de suspendare după eliminarea prostească de la Craiova şi, la fel ca şi Pintilii, va vedea meciul de la tribuna oficială a Arenei Naţinale.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net