Duelul «fraţilor»

Ultima actualizare:

    Pandurii şi Voluntari  luptă pentru salvarea  de la retrogradare
Pandurii şi Voluntari luptă pentru salvarea de la retrogradare

Flavius Stoican şi Claudiu Niculescu se cunosc de aproape 20 de ani, au împărţit vestiarul în Bănie, unde au şi purtat banderola de căpitan, dar şi-n „Ştefan cel Mare”, acolo unde au cucerit trofee.

Formaţia lui „Clau-gol” evoluează la Severin, iar pentru tehnicianul ilfovenilor va fi şi o ocazie de a revedea un vechi amic, pe Flavius Stoican. Deşi azi vor fi rivali, Niculescu şi omul care stă pe banca Pandurilor au multe amintiri şi reuşite în comun. Flavius a ajuns primul la Universitatea Craiova, în 1995, iar trei ani mai târziu a apărut şi Claudiu la gruparea olteană. Au jucat împreună până în 2001, când actualul tehnician al celor de la Voluntari a fost transferat la Dinamo, însă în 2002 drumurile lor s-au reîntâlnit. Stoican a fost adus şi el la roş-albi, făcând parte din celebrul „lot Neţoiu”, alături de Alexa, Bărcăuan sau Grigorie.

Interesant e că pe Dan Alexa, antrenorul Chiajnei, Niculescu l-a învins deja, Voluntari impunându-se zilele trecute cu scorul de 2-0. Acum el speră să-l depăşească şi pe Flavius în Liga I, duelul Pandurii – Voluntari fiind o premieră pentru ei, deşi în trecut s-au mai întâlnit, dar în Cupa României. În 2014, „Clau-gol” o pregătea pe Mioveni, iar celălalt o conducea pe Dinamo, şi a produs surpriza, „câinii” fiind eliminaţi din competiţia KO. „Pe lângă că e un coleg de generaţie, este şi un foarte bun prieten de-al meu. Îl felicit pentru tot ceea ce a făcut până acum la Mioveni şi sper să aibă continuitate”, spunea atunci Stoican.

Şi-au luat şi licenţa de antrenor împreună

În vara lui 2015, Stoican şi Niculescu au obţinut licenţa Pro de antrenor, ei fiind colegi şi la aceste cursuri. Dar, la festivitatea de absolvire, nu au ratat ocazia de a se tachina. „Sunt sigur că vrea să fie alături de mine la o echipă fiindcă are multe de învăţat”, a spus atunci Flavius. Iar, Niculescu a replicat: „Adică eu principal şi el secund. Îmi aduc aminte că la Dinamo ne tot contraziceam şi am pus un pariu. I-am spus că atunci când o să fim antrenori, o să-l bat mereu şi până acum conduc”.     

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net