Daum: "Pot pregăti succesul, dar nu-l pot garanta"

Ultima actualizare:

    Christoph Daum a ales un prim 11 ofensiv contra danezilorFoto: Mediafax
Christoph Daum a ales un prim 11 ofensiv contra danezilorFoto: Mediafax

Selecţionerul Christoph Daum a prefaţat meciul România - Danemarca din preliminariile CM 2018, partida urmând a avea loc duminică, la Cluj.

"Sunt implicat în fotbal, iar asta înseamnă că treaba mea este să influenţez dezvoltarea jucătorilor, astfel încât să dea cele mai bune performanţe pe teren. Cu alte cuvinte, să atingă înalte standarde ale performanţei. Lucrul bun în fotbal este că nu ştim ce o să se întâmple. Pregăteam un meci uneori şi ziceam <astăzi, o să câştigăm sigur> şi pierdeam. Alteori aveam meciuri şi spuneam <ne lipseşte jucătorul ăla, celălalt, avem o şansă mică>... A fost o partidă, nu ştiu dacă vă mai amintiţi, Barcelona - PSG. Cine se aştepta la un asemenea rezultat? Dar acesta este fotbalul. În asta constă fascinaţia fotbalului. Pot doar să vă spun că eu voi face totul pentru cea mai bună performanţă şi apoi rezultatul va veni. Am spus întotdeauna că un antrenor poate pregăti succesul, dar nu îl poate garanta", a spus Daum.

El a vorbit şi despre lotul Danemarcei: "Am analizat echipa Danemarcei şi într-adevăr Eriksen e un jucător excelentă formă, atât la echipa naţională, cât şi la Tottenham. E un jucător important al formaţiei daneze, dar nu ar trebui să facem o greşeală să ne concentrăm numai asupra unui jucător, deoarece poate altul va deveni mult mai important la acest meci. Poate Ankersen va avea o şansă de a marca şi nu am vorbit despre el. Şi o să fiu criticat: <te-ai concentrat numai pe Eriksen, ce ai făcut cu Ankersen?> Suntem concentraţi în totalitate, nu numai asupra lui Eriksen, ci şi asupra altor jucători. O să-mi ajut jucătorii cât de mult pot să rezolve orice situaţie".

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net