Cine va fi Prinţul: Piţurcă sau Reghecampf?

Ultima actualizare:

    Al-Ittihad şi Al-Hilal dispută derby-ul Arabiei Saudite în Cupa PrinţuluiFoto: AP
Al-Ittihad şi Al-Hilal dispută derby-ul Arabiei Saudite în Cupa PrinţuluiFoto: AP

Au fost rivali în România, deşi unul era selecţioner, celălalt antrena Steaua. Au plecat din ţară, dar soarta i-a adus tot faţă în faţă, în campionatul Arabiei Saudite. Reghecampf, tehnicianul lui Al-Hilal, şi Piţurcă, antrenorul lui Al-Ittihad, au azi o nouă rundă a meciului pe care-l dispută de peste un an. Cele două echipe ale românilor se vor duela în Cupa Prinţului.

Laurenţiu Reghecampf şi Victor Piţurcă nu se iubesc. De fapt e prea frumos spus. Cei doi se antipatizează reciproc. Atât de mult încât la prima lor întâlnire directă în campionatul arab aproape că au făcut circ. Concret, Reghecampf, tehnician la Al-Hilal, a vrut să dea mâna cu Piţurcă, la finalul meciului cu Al-Ittihad, terminat 0-0. Fostul selecţioner l-a lăsat însă cu mâna întinsă, i-a întors spatele şi a plecat la vestiare. 

Gestul i-a şocat pe arabi şi l-a scandalizat la maximum pe Reghecampf, cel care a încercat să îngroape securea războiul. Nu neapărat pentru că ar fi prins drag de cel poreclit ”Satana”, ci pentru că ar fi dat bine ca cei doi antrenori români din fotbalul saudit să pară că sunt în relaţii decente.

”Era normal să mă duc să-l salut, eram antrenorul mai tânăr, ne întâlneam doi antrenori români. Eu am făcut un gest normal, dar el a refuzat, în stilul caracteristic. Am presimţit că va face asta, dar nu regret gestul, e un gest omenesc. A refuzat ostentativ, nu a vrut să dea mâna. Foarte mulţi m-au îndemnat să o fac, soţia mea, Gigi Becali, toţi colaboratorii mei... ”, a explicat atunci tehnicianul lui Al-Hilal, precizând că azi, în ziua meciul din optimile Cupei Prinţului, nu va mai încerca să facă un astfel de gest: ”Nu are nici un rost să mă duc să îl mai salut, dacă a refuzat prima dată. Chiar dacă nu vorbim, ne puteam saluta şi cu asta basta”. Azi, Al-Hilal şi Al-Ittihad au un meci pe viaţă şi pe moarte, cu atât mai mult cu cât ambele formaţii schioapătă în campionat şi, după remizele din ultima etapă, s-au îndepărtat şi mai mult de titlu. Fostul selecţioner al României a fost reconfirmat de şeicii la cârma lui Al-Ittihad, însă o eliminare din competiţie este posibil să pună paie pe foc. De partea cealaltă, nici Reghe nu e prea liniştit, şefii lui Al-Hilal fiind destul de nemulţumiţi de evoluţia echipei şi de ratarea unuia dintre obiective: câştigarea finalei Ligii Campionilor Asiei.

Piţi la Al-Ittihad

Piţurcă nu a reuşit să câştige niciun meci de când a preluat echipa, deşi în momentul în care a semnat cu arabii, clubul său era lejer în fotoliul de lider al campionatului. Acum, Al-Ittihad ocupă locul şase, cu un punct mai puţin decât gruparea condusă de Reghecampf.

Reghe la Al-Hilal

Reghecampf a fost adus cu surle şi trâmbiţe de şeicii de la Al-Hilal. Începutul a fost foarte bun, culminând cu o calificare în Liga Campionilor Asiei. „Dubla” cu gruparea din Australia nu s-a terminat cum şi-a dorit românul, pierderea finalei fiind sinonimă cu ratarea obiectivului. În campionat, Al-Hilal este pe locul cinci, cu 24 de puncte, la zece distanţă de liderul Al-Nasr.

Petrec Sărbătorile în ţară

Chiar dacă sunt advesari în competiţiile din Arabia Saudită, Reghecampf şi Piţurcă vor fi nevoiţi să se suporte în avionul care-I va aduce în ţară, mâine, în Ajunul Crăciunului. Victor Piţurcă şi Laurenţiu Reghecampf au stabilit să petreacă Naşterea Domnului împreună cu familiile lor. Piţi îl va avea alături şi pe Edan, fiul din relaţia cu Vica Blochina, fosta sa iubită. Reghe va petrece la Snagov, alături de Anamaria Prodan şi copiii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net