Christoph Daum: «I-am zis nevestei că 95% din timpul meu înseamnă fotbal»

Ultima actualizare:

    Christoph Daum stă destul de puţin timp alături de  soţia lui, Angelica, în Germania,  din cauza angajamentului  pe care îl are cu Federaţia  Română de FotbalFoto: Guliver/ GettyImages
Christoph Daum stă destul de puţin timp alături de soţia lui, Angelica, în Germania, din cauza angajamentului pe care îl are cu Federaţia Română de FotbalFoto: Guliver/ GettyImages

E uşor să-i pui unui om o etichetă în funcţie strict de imagine sau de impresia pe care ţi-o creezi despre el privindu-l de la distanţă. De cele mai multe ori însă, ajungând în contact direct cu respectivul personaj, lucrurile se schimbă radical. Şi când vorbim despre selecţionerul Christoph Daum, cuvântul ”personaj” nu e deloc nepotrivit sau întâmplător. Un om care a avut suişuri şi coborâşuri atât în carieră, cât şi în viaţa personală, şi un destin care ar putea fi subiect de film.

Rigurozitatea, stricteţea, sobrietatea şi ”duritatea” nemţească nu i se aplică lui Christoph Daum decât în ceea ce priveşte modul în care vorbeşte şi trăieşte fotbalul. Dincolo de teren însă, selecţionerul României este un tip destul de jovial, care nu se fereşte să-şi arate trăirile, asumat, atunci când se gândeşte la greşelile trecutului şi uşor emoţionat când discuţia ajunge la soţia şi cei doi copii mici pe care apucă să-i vadă foarte rar, fiind stabiliţi la Köln.

”Eu iubesc fotbalul! I-am spus primei mele soţii că 90 la sută din timpul meu înseamnă fotbal, iar dintre cele 10 la sută procente rămase, jumătate sunt fotbal. Rezultatul?!... Am divorţat. (râde) Acum, sunt la a doua nevastă, dar i-am spus acelaşi lucru şi ei. Eu sunt deschis şi cinstit. Viaţa mea înseamnă în mare măsură fotbal”, ne mărturiseşte antrenorul de 64 de ani.

De la hotărârea cu care ne-a spus aceste cuvinte, discursul său s-a ”înmuiat” semnificativ când a venit vorba de micuţii Jean-Paul şi Cara Julie, care locuiesc alături de mama lor, Angelica, la Köln. ”Nu mă plâng că e multă muncă aici, în România, regret că nu-mi văd copiii de 11 şi 15 ani. Ştiu tot ce face nevasta acasă, sunt în contact permanent cu ei. Au venit cu mine peste tot în ţările în care am antrenat, dar acum nu au avut cum, eu am ajuns în România în iulie, era imposibil să schimbe şcoala, eu nu ştiam exact cât stau aici… La Köln ei sunt la o şcoală internaţională şi nu e uşor să găsesc ceva similar aici. Vin cât de des pot la Bucureşti”, a povestit Christoph Daum, care mai are doi copii din primul mariaj, cu Ursula, o fată, Jeanine, şi un băiat, Marcel.

«Muncesc zi de zi pentru binele fotbalului românesc»


    Daum se află în faţa unui  meci importantFoto: Mediafax
Daum se află în faţa unui meci importantFoto: Mediafax

În perioadele în care nu sunt meciuri sau acţiuni cu echipa naţională, programul selecţionerului Daum este unul destul de aglomerat. ”Ziua mea începe la ora 08.00 şi, în funcţie de ce am de făcut în acea zi, se termină uneori la miezul nopţii sau chiar după. Eu mă identific total cu ţara asta, e o mare motivaţie pentru mine că creez ceva aici, să am succes în România. Muncesc în fiecare zi pentru binele fotbalului românesc”, a mărturisit antrenorul primei reprezentative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net