Cel mai străin Rapid din istorie

Ultima actualizare:

    Pentru 5 minute, la  Rapid au fost numai  străini pe teren
Pentru 5 minute, la Rapid au fost numai străini pe teren

Rapid a făcut în această iarnă o campanie de achiziţii foarte agresivă, aducând în speranţa salvării o armată de mercenari de peste hotare. Cei câţiva români de-ai casei care păreau să dea greutate, s-au eliminat din joc din diferite motive şi lucrurile au fost lăsate doar pe umerii acestora.

Cu Cristi Săpunaru suspendat şi Daniel Pancu accidentat, Rapid a început meciul împotriva Viitorului cu 10 străini şi un singur român în primul 11. Daniel Niculae, căpitanul echipei, a părăsit însă terenul eliminat încă din minutul 41 şi pe teren au rămas doar jucătorii nou veniţi în această iarnă. 

Din acel moment, timp de cinci minute, până la intrarea pe teren a lui Nicolae Vasile, din minutul 46, în iarba de pe Giuleşti nu s-a vorbit româneşte, ci în cehă, spaniolă, portugheză şi olandeză. Acest lucru nu s-a mai întâmplat la Rapid niciodată în istoria de 92 a clubului, nici măcar în era George Copos, când echipa purta numele de „Rapid do Brasil”, din cauza importurilor sud-americane masive. Mercenariatul a dat însă roade şi, indiferent de limba folosită în comunicarea din teren, giuleştenii s-au descurcat, securizând în nouă oameni un egal cu trupa o trupă a lui Gheorghe Hagi foarte slabă, care nu şi-a creat în superioritate numerică decât o singură ocazie de gol. 

În teren s-a vorbit ceha, spaniola, olandeza şi portugheza

În total, pe foaia de joc, Rapid a avut 12 străini şi şase români, conaţionalii noştri rămânând însă în majoritate neutilizaţi. Împărţiţi pe ţări, între minutele 41 şi 43, când Josl a fost şi el eliminat, Rapid fost alcătuit din trei spanioli, Borda, Garay şi Oriol, patru cehi, Buchta, Cmovs, Josl şi Gecov, doi olandezi, Meulens şi Benson şi un portughez, Rui Miguel, acesta fiind înlocuit de un conaţional, Joao Coimbra. Practic, un singur străin din lotul Rapidului pentru acest meci n-a jucat, fundaşul francez, Sapina. Performanţa giuleştenilor, dacă se poate numi aşa, nu este însă prima în Liga I. 

În 2008, când a câştigat titlul, CFR Cluj a aliniat la start, într-un meci cu Dinamo, din Ştefan cel Mare, 11 jucători străini. Cu punctul obţinut luni seară, Rapid depăşeşte trei echipe în două etape, asta după ce la începutul returului era ultima în Liga I. Până la salvare mai este cale lungă.

Hagi, înjurat de 8.000 de oameni 

Victoria cu Steaua a adus la stadion într-o zi de luni, cu o echipă ca Viitorul, peste 8.000 de fani ai Rapidului. Aceştia au creat o atmosferă incendiară şi după cele două eliminări care i-au enervat la culme, au încercat să se răzbune. Ţintele lor au fost clare: Bănel Nicoliţă, luat în colimator din start, şi Gheorghe Hagi. Fostul stelist n-a fost probabil uitat după dubla directă din UEFA, din 2006, când golul lui a eliminat Rapidul, iar „Regelui” nu i-a putut fi trecut cu vederea trecutul roş-albastru. „Mi-am luat câteva înjurături grele, dar nu mă supăr. Îi înţeleg pe fani”, a declarat Hagi.

Arbitrul a înroşit Giuleştiul 

Partida dintre Rapid şi Viitorul a fost mai tensionată decât se aştepta toată lumea. Centralul partidei, George Găman, nimeni altul decât fratele fundaşului Astrei, Valerică Găman, a acordat două cartonaşe roşii pentru gazde, ambele meritate însă. Daniel Niculae, în minutul 41, a părăsit terenul după o intrare dură la Bănel Nicoliţă, iar cehul Josl doar două minute mai târziu, tot pentru un fault dur, de această dată la Cătălin Munteanu. „Am greşit şi îmi cer scuze echipei, dar şi lui Bănel. Bine că nu i-am rupt piciorul”, a declarat Niculae după meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net