Calificări Euro 2016. Olanda e ruşinea Europei

Ultima actualizare:

    Depay n-a reuşit  să-şi ducă naţionala  aproape de EuroEuro 2016 meciuri de baraj: Olanda are nevoie de o minune să ajungă la turneul din Franţa
Depay n-a reuşit să-şi ducă naţionala aproape de EuroEuro 2016 meciuri de baraj: Olanda are nevoie de o minune să ajungă la turneul din Franţa

Preliminariile pentru turneul final din Franţa au fost presărate de rezultate bombă, dar până la urmă sita a cernut şi granzii şi-au revenit. Cu o singură excepţie, Olanda, care a mers din gafă în gafă şi cu un meci înainte de final mai are doar şanse teoretice de calificare.

„Portocala mecanică” a început jocurile de calificare la Euro 2016 din poziţia de loc 3 la ultimul Mondial, din Brazilia. Acest lucru, plus faptul că a picat într-o grupă preliminară cu Islanda, Turcia, Cehia, Kazahstan şi Letonia îndemnau pe toată lumea să creadă că Huntelaar şi compania vor defila spre turneul din Franţa. N-a fost însă nici pe departe aşa, iar explicaţii nu există.

E adevărat, selecţionerul Louis Van Gaal i-a părăsit pentru a semna cu Manchester United, dar în locul său a venit un alt corifeu al fotbalului olandez: Guus Hiddink, care a avut la dispoziţie cam acelaşi lot medaliat cu bronz la competiţa sud-americană. Nimic nu s-a legat însă. Batavii au început preliminariile cu înfrângere în Cehia, au câştigat previzibil cu Kazahstan, au pierdut în Islanda, iar apoi au câştigat cu Letonia acasă. A urmat un egal cu Turcia, o victorie în Letonia şi din nou înfrângere cu Islanda, de această dată la Amsterdam. După şapte meciuri, olandezii şi Europa întreagă se frecau la ochi văzând pe Islanda şi Cehia calificate matematic, iar pe Olanda în pragul dezastrului.

Meciul decisiv, în care se juca locul de baraj, avea să aibă loc la Istanbul şi măcar aici era de aşteptat ca orgoliul lui Van Persie şi compania să facă diferenţa. N-a fost cazul! Turcii i-au călcat în picioare, scor 3-0, şi după ce cehii nu i-au ajutat sâmbătă, pierzând cu turcii acasă, scor 0-2, s-a ales praful. Un simplu egal al trupei lui Terim marţi, la Konya, cu Islanda, îi duce la baraj, iar pe olandezi îi lasă pe 4, în afara Europei. Ultima dată când s-a întâmplat o astfel de ruşine a fost în urmă cu 31 de ani, când Olanda a ratat calificarea la Euro 1984, din Franţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net