Au picat cu avionul, pică şi la fotbal?

Ultima actualizare:

    13 septembrie 2017. Noua formaţie Chapecoense  face cu greu faţă rigorilor  primei ligi braziliene
13 septembrie 2017. Noua formaţie Chapecoense face cu greu faţă rigorilor primei ligi braziliene

La 29 noiembrie 2016, Chapecoense a pierdut 19 jucători şi întreg staff-ul tehnic. Peste numai un an, în noiembrie 2017, gruparea sud-americană are şanse mari să piardă contactul cu elita fotbalului brazilian.

E aproape imposibil să reconstruieşti o echipă de la zero, aşa cum a fost cazul celor de la Chapecoense. După dezastrul aviatic din Columbia care a luat 71 de vieţi (au fost şase supravieţuitori, dintre care numai trei fotbalişti), federaţia braziliană a propus ca gruparea din Chapeco să fie exceptată de la retrogradare timp de două sezoane. Puţin prea orgolioşi, şefii clubului n-au acceptat această favoare, crezând că vor pune pe picioare o altă echipă la fel de competitivă. Cum era de aşteptat, lucrurile n-au stat deloc aşa, iar Chapecoense se îndreaptă vertiginos spre retrogradare. Astfel, după 23 de etape scurse din totalul de 38, „verzii” sunt pe locul 18 în prima ligă, al treilea de la coadă, o poziţie care duce în divizia secundă. 


    29 noiembrie 2016. Aproape toată echipa a pierit în  accidentul aviatic din Columbia
29 noiembrie 2016. Aproape toată echipa a pierit în accidentul aviatic din Columbia

Confuzia care a pus stăpânire pe clubul brazilian e oglindită de haosul de pe banca tehnică. După ce antrenorul Caio Junior şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident de avion, echipa a fost dată pe mâna lui Vagner Mancini. Ei bine, la începutul lunii iulie, acesta a fost dat afară pentru că era „îndrăgostit şi întârzia la antrenamente”, aşa cum au justificat conducătorii. 

În locul lui Mancini a fost instalat Vinicius Eutropio, dar căderea abruptă în clasament a continuat. Ca urmare, la începutul acestei săptămâni, după trei înfrângeri consecutive, Vinicius şi-a pierdut şi el postul.

S-au consolat cu amicale de lux


    Amicalul cu  Barcelona a fost  pierdut cu 5-0
Amicalul cu Barcelona a fost pierdut cu 5-0

Singura bucurie din acest an pentru suporterii lui Chapecoense n-a venit din meciurile oficiale. Impresionate de drama prin care au trecut brazilienii, grupări precum FC Barcelona şi AS Roma i-au invitat pe sud-americani în Europa pentru partide amicale de lux. Au fost însă două meciuri în care Chapecoense şi-a dovedit încă o dată limitele, pierzând cu 0-5 pe „Camp Nou” şi cu 1-4 pe „Olimpico”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net