Atac la a 36-a redută!

Ultima actualizare:

    Steliştii au obţinut patru  victorii din tot atâtea  meciuri oficiale jucate  în acest sezon, aşa că  pornesc spre Kazahstan  cu moralul ridicatFoto: Răzvan Păsărică
Steliştii au obţinut patru victorii din tot atâtea meciuri oficiale jucate în acest sezon, aşa că pornesc spre Kazahstan cu moralul ridicatFoto: Răzvan Păsărică

În dubla cu Aktobe din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Steaua joacă pentru prima dată împotriva unei echipe din Kazahstan. În fotbalul european, n-au mai rămas multe ţări care să nu fie trecute pe lista de „victime” a campioanei României.

După o călătorie de peste 2.000 de kilometri, Steaua va ajunge astăzi în Kazahstan, ţară plasată geografic în Asia, dar care aparţine fotbalistic de Bătrânul Continent (începând din 2002). Meciurile cu FK Aktobe de mâine şi de miercurea viitoare au ca miză principală calificarea în play-off, ultimul pas spre grupele Ligii Campionilor. Steliştii au însă un motiv suplimentar să obţină cel puţin o victorie în disputele cu kazahii. Ar fi a 36-a naţiune afiliată la UEFA care se recunoaşte învinsă de Steaua în competiţiile continentale. Din 1957, de la primul succes european (3-1 cu Borussia Dortmund), roş-albaştrii au înşirat la capitolul victorii nu mai puţin de 35 de ţări din 54 posibile. După calificarea cu Stromsgodset, echipele din Norvegia au devenit „victimele” preferate ale steliştilor, nordicii cedând de şase ori în opt partide. Tot şase victorii au fost consemnate şi împotriva spaniolilor, dar din mai multe încercări (26).

Norvegia e «victima» preferată

Dintre naţionalităţile întâlnite, puţine au scăpat fără înfrângere în faţa Stelei. Am inclus aici şi România, datorită dublei cu Rapid din sferturile Cupei UEFA (2006), decisă la capătul a două rezultate de egalitate. În rest, doar italienii, portughezii, grecii şi moldovenii au scăpat de eşecuri. Bilanţul contra echipelor italiene e chiar unul dezastruos, cu zero victorii din 13 meciuri. Pe lângă ţările menţionate mai sus, există alte 14 cu care Steaua n-a avut de furcă niciodată în istoria confruntărilor europene. Toate sunt din lumea a treia a fotbalului continental, inclusiv nou-intrata Gibraltar.

Spaţiul ex-sovietic le prieşte

Steaua are amintiri plăcute din deplasările făcute în ţările care au aparţinut cândva defunctei U.R.S.S. Din 11 partide disputate, campioana României n-a pierdut decât una singură, un 1-3 în Estonia cu Flora Tallinn, rezultat venit însă după o victorie cu 4-1 a roş-albaştrilor în prima manşă.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net