Am rămas cu patru medalii olimpice

Ultima actualizare:
Petrache a fos şef  la COSR doi ani
Petrache a fos şef la COSR doi ani

Lovitură de teatru ieri în sportul românesc. Halterofilul Gabriel Sâncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, ar fi fost depistat pozitiv, astfel că va fi deposedat de medalie.

După ce că am avut o „recoltă” săracă la Jocurile Olimpice, de unde ne-am întors cu cinci medalii, dintre care una de aur, una de argint şi trei de bronz, nici cu aceasta nu vom rămâne! Gabriel Sâncrăian, ocupantul locului trei la categoria 85 kig din cadrul concursului de haltere ar fi fost depistat pozitiv, astfel că va pierde medalia. Conform TVR, Sâncrăian a fost depistat pozitiv la un control comandat la Rio, astfel că va pierde nu doar medalia, ci şi recompensele ce i se cuveneau: prima de 42.000 de euro şi autoturismul Renault Clio. De asemenea, nu va mai primi, evident, rentă viageră după retragerea din activitate. Mai mult, pentru că este a doua oară când e prins dopat – el a mai fost suspendat în intervalul 2013-2015 – va fi suspendat pe viaţă din sport, dacă şi contraexpertiza va fi pozitivă. În plus, COSR va fi nevoită să plătească o amendă de 100.000 de euro.

Alin Petrache a demisionat


    Petrache a fos şef  la COSR doi ani
Petrache a fos şef la COSR doi ani

Preşedintele COSR, Alin Petrache, şi-a prezentat, luni, demisia, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al COSR. El şi-a motivat decizia prin neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde se preconizase cucerirea a 6-8 medalii, obţinându-se doar cinci. „Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau”, a declarat Alin Petrache. El a mai afirmat că nu va mai candida pentru nici o funcţie la alegerile COSR care ar urma să aibă loc, cel mai probabil, spre finalul acestui an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net