Alexe, pe teren după zece luni

Ultima actualizare:

    Alexe (24 de ani)
Alexe (24 de ani)

Atacantul dinamovist a apărut din nou într-un meci oficial, sâmbătă contra braşovenilor, după ce ultima dată evoluase în noiembrie anul trecut, pe vremea când era la Sassuolo

Statutul de rezervă şi apoi o accidentare gravă la un banal antrenament al italienilor l-au făcut pe Alexe să petreacă ultima perioadă prin sala de operaţii şi centre de recuperare. Revenit la Dinamo se luptă acum să ajungă la forma de altădată, când era golgheterul „câinilor”.

Fotbalistul de 24 de ani a plecat în vara anului trecut în Serie A, la Sassuolo, recomandat fiind de cele 15 goluri reuşite în sezonul 2012-2013. Însă, italienii nu s-au bazat prea mult pe el şi a jucat doar şase meciuri, ultimul fiind în victoria din noimebrie în faţa celor de la Sampdoria, când a activat un sfert de oră. Apoi, în iarnă, totul s-a rupt. La un antrenament s-a accidentat grav, fiind afectate ligamentele încrucişate. S-a operat la o clinică din Turcia şi cum împrumutul la “peninsulari” a expirat, acum e iar la roş-albi, club de care aparţine până în vara lui 2016. Cum nu a avut nicio ofertă din străinătate, a decis să rămână până în iarnă, timp în care îşi va reveni complet. Recuperarea merge îmbucurător şi sâmbătă seara a apărut într-un joc oficial după zece luni de absenţă: a activat 45 de minute în faţa celor de la FC Braşov. “M-am întors de ceva timp la Dinamo şi acum a venit momentul să joc într-un meci oficial. Am avut emoţii la revenirea pe teren”, a spus jucătorul, iar tehnicianul Mateuţ a completat: „E foarte greu să revii după o accidentare şi să iei contact cu gazonul, cu publicul...Alexe trebuie să se acomodeze uşor-uşor”.

Bilinski, pe tuşă câteva luni

Atacantul Kamil Bilinski, înlocuit la pauză de Alexe, a suferit o accidentare dură în urma unui duel cu un adversar, care l-a lovit, în cădere.  A rezultat o tăietură la câlciul stâng, la tendonul lui Ahile. Polonezul a fost cusut direct la stadion şi a părăsit arena purtând o gheată specială. “Avem nevoie de un atacant, mai ales după accidentarea lui Bilinski. El va sta mult timp pe bară. Bine că nu i-a fost afectat tendonul”, a spus “secundul” Mateuţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net