6 probleme de rezolvat în 5 zile

Ultima actualizare:

    Iasmin Latovlevici a făcut  unul dintre cele mai slabe  meciuri ale lui din acest sezon.  El a fost deseori depăşit  de adversarul direct, şi nici  apariţiile în atac nu au fost  cele mai străluciteFoto: Răzvan Păsărică
Iasmin Latovlevici a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale lui din acest sezon. El a fost deseori depăşit de adversarul direct, şi nici apariţiile în atac nu au fost cele mai străluciteFoto: Răzvan Păsărică

Steaua a făcut 2-2 în deplasarea din Kazahstan, în primul meci al turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Românii sunt favoriţi la calificare şi, chiar dacă accederea în play-off nu pare a fi pusă sub semnul întrebării, jocul elevilor lui Costel Gâlcă dă multe motive de îngrijorare. Steliştii s-au chinuit serios cu Aktobe, evoluţia lor din partida de miercuri arătându-i tehnicianului că are cel puţin şase probleme evidente pe care trebuie să le remedieze până la retur.

Jocul oscilant al lui Arlauskis. Campioana României a rămas fără portar în această vară după ce Tătăruşanu a semnat cu Fiorentina. Oficialii Stelei s-au mişcat rapid şi l-au adus în Ghencea pe Arlauskis, lituanianul care a impresionat în perioada petrecută la Unirea Urziceni. Totuşi, faptul că a stat pe tuşă câteva luni bune înainte să vină la Steaua, şi-a pus amprenta asupra evoluţiilor goalkeeper-ului, care sunt oscilante. Arla are momente bune de joc, cum a fost cazul ultimei părţi a partidei cu Aktobe, dar face şi greşeli impardonabile când te aştepţi mai puţin – exemplu concret: primul gol primit miercuri. Pentru ca echipa să fie din ce în ce mai puternică, e nevoie obligatoriu de un portar care să dea siguranţă, capitol la care Gâlcă şi staff-ul său trebuie să mai lucreze cu Arlauskis.

Problemele din apărare. Pe lângă faptul că Arlauskis nu are evoluţii constante, tehnicianul nici nu se poate baza pe o apărare de fier. Faţă de prima etapă a campionatului, atunci când a folosit linia de fund formată din Râpă, Szukala, Filip şi Latovlevici, în partida cu Aktobe şi-a făcut apariţia şi Varela. Gâlcă a mizat pe siguranţă, însă fundaşii au făcut gafe de începători.

Lipsa condiţiei fizice. Plecarea lui Laurenţiu Reghecampf de la Steaua a însemnat automat şi despărţirea de preparatorul fizic Thomas Neubert, omul care i-a transformat în adevăraţi ”roboţi” pe jucătorii campioanei. După plecarea lor şi instalarea lui Gâlcă, a venit la echipă Julian Jimenez Serrano, preparator fizic cu care a mai lucrat noul tehnician. Totuşi, exerciţiile sale nu au aceeaşi intensitate şi încărcătură, astfel că jucătorii par că nu mai sunt în stare să ducă tot meciul în acelaşi ritm. Evidentă a fost căderea din ultimele minute ale jocului cu Aktobe, un adversar care nu ar fi trebuit să le pună mari probleme.

Constantin Gâlcă
Constantin Gâlcă

Problema Sânmărtean. Gâlcă pare un antrenor destul de maleabil atunci când vine vorba despre managerierea conflictelor. Disputa cu cel mai creativ fotbalist al campioanei, Lucian Sânmărtean, a demonstrat acest lucru. Antrenorul a evitat orice sămânţă de scandal pe acest subiect, însă l-a pedepsit pe fotbalist, ţinându-l pe tuşă. În viitor, antrenorul nu-şi va mai permite să nu-l folosească pe mijlocaş.

Lipsa de concentrare la începutul jocurilor. Steliştii lasă impresia că intră mai greu în joc. Astfel nu se explică evoluţiile deloc satisfăcătoare în primele parţi ale meciurilor din acest sezon. Partida cu Rapid, din prima etapă a campionatului, este exemplul concludent: prima repriză s-a terminat la egalitate, 1-1, în contextul în care rapidiştii au condus clar ostilităţile. Meciul cu Aktobe s-a desfăşurat după acelaşi scenariu. Campionii României s-au încălzit mai greu şi au rezistat şi mai greu atacurilor gazdelor, din prima jumătate de oră.

Integrarea noilor veniţi. Meciul din Kazahstan a consemnat şi debutul oficial în tricoul Stelei al lui Vali Lemnaru. Atacantul a ”prins” doar 20 de minute, suficient însă pentru ca răutăcioşii să-l critice pentru că evoluţia sa a fost una neconvingătoare. Costel Gâlcă trebuie neapărat să-i facă pe noii veniţi să se integreze mai rapid în angrenajul echipei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net