2 milioane de euro pentru un singur punct

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu a dat-o în bară grav cu Anghel Iordănescu, iar acum se chinuie să-i găsească acestuia un înlocuitor. Nu e însă aşa de simpluFoto Click!
Răzvan Burleanu a dat-o în bară grav cu Anghel Iordănescu, iar acum se chinuie să-i găsească acestuia un înlocuitor. Nu e însă aşa de simpluFoto Click!

Microbiştii aşteptau explicaţiile lui Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, după eşecul lamentabil al naţionalei la Europeanul francez. Au fost însă nevoiţi să se mulţumească cu răspunsuri evazive şi fără esenţă la întrebările importante privind soarta echipei sau problemele FRF.

Răzvan Burleanu are abilitatea de a vorbi mult, fără să se repete, însă şi fără să pună punctul pe “I”. Aşa s-a întâmplat şi luni (27 iunie), atunci când a apărut în faţa presei pentru, cel puţin teoretic, a da explicaţii privind eşecul naţionalei de la turneul final şi numirea înlocuitorului lui Anghel Iordănescu. Concret, şeful FRF nu a făcut nici un anunţ notabil. A spus că se discută cu mai mulţi antrenori, că nu l-a putut convinge pe Cosmin Olăroiu să lase banii arabilor pentru naţională, acesta având un contract solid acolo, că-şi doreşte ca ”Generalul” să rămână în cadrul FRF şi…cam atât referitor la prima reprezentativă. Iată câteva dintre afirmaţiile lui Burleanu despre:

  • Numirea noului selecţioner: “Până la finalul Campionatului European vom anunţa numele noului selecţioner. Suntem deschişi oricărei variante, ceea ce va conta mai mult este să se încadreze unui profil, iar aceste discuţii au fost demarcate”.
  • Cheltuielile pentru naţională: “Cantonamentul primei reprezentative, desfăşurat în Italia şi la Euro, ne-a costat 2.000.000 €”.
  • Profilul noului selecţioner: “Am avut discuţii şi cu antrenori străini, şi cu români, Ne dorim un antrenor care să aibă peste 10 ani de experienţă la nivel înalt, care să fi câştigat trofee, care să fie motivat, să ducă echipa naţională la un campionat mondial”.
  • Disputa dintre Hagi şi federali: “E păcat să foloseşti o înfrângere a echipei naţionale, care este o consecinţă a unor foarte mulţi ani în care nu s-a investit nimic, pentru a da curs unor răfuieli personale. Nu am văzut o reacţie de tipul acesta imediat după ce o generaţie a pus ghetele în cui în 2000, sau 2002, sau 2006. O vedem cu atâta răutate astăzi. Am văzut în această perioadă nişte naţionalişti de carton de mâna a 14-a, care sunt suporteri ai echipei naţionale când merge bine. Cine a falimentat fotbalul românesc? Cine a săpat la fundamentul competiţiilor. Aş dori ca aceşti oameni să se uite în oglindă şi să vadă ce au făcut pentru fotbalul românesc, să lase deoparte interesele personale”.

Cere retrogradarea cluburilor insolvente

simeon stalpnicul png

Burleanu a afirmat că insolvenţa reprezintă cea mai “dramatică” problemă a fotbalului în acest moment. “Vom propune ca echipele aflate în insolvenţă să nu mai poată evolua în Cupa României, să nu mai poată evolua în play-off-ul competiţiei Liga I. Imediat din următorul sezon, aceste echipe în primă fază să fie depunctate, apoi din sezonul 2018/2019 să fie retrogradate în al treilea eşalon sau în ultimul eşalon fotbalistic”, a spus şeful FRF.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net