100.000 € minutul! Lupta finală între ASA şi Steaua

Ultima actualizare:

    Învinşi în ambele  meciuri disputate în faţa  celor de la ASA Târgu  Mureş, steliştii au prima  şansă la titlu azi  FOTO: David Muntean
Învinşi în ambele meciuri disputate în faţa celor de la ASA Târgu Mureş, steliştii au prima şansă la titlu azi FOTO: David Muntean

Etapa trecută s-a răsturnat ierarhia în Liga 1. Steaua a trecut pe primul loc, cu două puncte avans faţă de ASA, şi joacă cu titlul pe masă azi, cu CSMS Iaşi, în timp ce mureşenii au meci acasă cu retrogradata Oţelul. Miza este uriaşă, pe lângă laurii de campioni, posibilii bani din Liga Campionilor. Accederea în grupele celei mai importante competiţii continentale înseamnă automat peste 10 milioane de euro!

Steaua şi ASA sunt despărţite de două puncte înaintea meciurilor de diseară,  iar după joc pot fi la o distanţă de câteva milioane de euro, una de alta, evident, cu precizarea că pentru a pune mâna pe cei peste 10 milioane de euro, campioana trebuie să treacă de două tururi preliminare şi de play-off pentru a intra în grupele Ligii Campionilor. Până atunci, cele 90 de minute în partidele Stelei de la Iaşi şi mureşenilor de acasă, cu Oţelul, sunt decisive.

Campionii en-titre sunt la două reprize distanţă de un nou titlu, în vreme ce nou-promovata ASA Târgu-Mureş este în faţa unui moment istoric. În faţă le stau cei de la CSMS, echipă fără griji în ultima etapă, respectiv Oţelul Galaţi, formaţie deja retrogradată în eşalonul secund. Ambiţiile sunt mari, cel puţin declarativ, doar la meciul din Moldova.

Dacă bate, Steaua este campioană

Ieşenii au promisă o primă de 10.000 de euro de jucător pentru un rezultat bun contra Stelei, însă din punct de vedere sportiv au mari probleme de lot, cea mai importantă fiind absenţa portarului titular, Grahovac, dar şi a rezervei Caparco. Astfel, în faţa atacurilor lui Stanciu, Rusescu sau Adi Popa va fi un goalkeeper debutant în Liga 1, Nicuşor Grecu. 

La câteva sute de kilometri distanţă, mureşenii par să aibă un meci mai uşor cu deja retrogradata Oţelul. Calculele hârtiei îi dau favoriţi cerţi, dar, cu toate astea, antrenorul Liviu Ciobotariu are probleme de lot. Eliminaţi în finalul meciului cu Astra, Ivan şi portarul de rezervă Viciu nu vor juca diseară, iar fundaşul Marius Constantin este suspendat pentru cumul de cartonaşe.

Adi Popa: «Cel mai palpitant campionat»

Steliştii sunt foarte motivaţi înaintea jocului cu Iaşi, iar Adi Popa a povestit că n-a mai trăit un campionat cu un final atât de intens. ”E cel mai palpitant sezon. În aceşti 3 ani la Steaua, în primii 2 am câştigat titlul detaşat. Acum, în ultima etapă, e ceva mai dificil, mai ales că jucăm pe teren ostil, la Iaşi. Ei vor fi motivaţi din toate punctele de vedere, am înţeles că joacă pe cea mai mare primă din istorie, nu e nimic rău în asta, să fie motivaţi, să îşi apere corect şansele. Asta ne dorim. Va fi un meci pe cinste, sunt sigur”, a spus Adi Popa, potrivit dolcesport.ro.

Rădoi îşi face echipă

Patronul Gigi Becali a anunţat deja că din vară locul tehnicianului Costel Gâlcă va fi luat de Mirel Rădoi, fostul căpitan al echipei din Ghencea. De altfel, Rădoi a început deja să-şi aleagă jucătorii pentru următorul sezon, iar principala ţintă o reprezintă mijlocaşul de creaţie.

”Am vorbit cu Mirel Rădoi şi el mi-a zis că, dacă vreau să iau un jucător de creaţie, să îl iau pe Cernat. El zice că e mai bun decât Teixeira”, a spus Becali, potrivit sport.ro. ”De Cernat şi Teixeira nu sunt foarte sigur, dar pe Budescu şi De Amorim vreau să-i iau”, a mai spus Becali. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net