EURO 2016 LIVE FRANȚA - ROMÂNIA, 22:00 | Tricolorii depind de Tătărușanu: „Voi intra pe teren cu gândul la victorie!”

Ultima actualizare:
Ciprian Tătăruşanu e unul dintre puţinii români titulari la o echipă din campionatele tari. Cu el în poartă, Fiorentina se bate la titlu în Italia
Ciprian Tătăruşanu e unul dintre puţinii români titulari la o echipă din campionatele tari. Cu el în poartă, Fiorentina se bate la titlu în Italia

EURO 2016 LIVE FRANȚA - ROMÂNIA, 22:00 | Ciprian Tătărușanu a avut un sezon bun la Fiorentina, echipa sa de club, cu care s-a clasat pe locul 5 în Serie A, poziție care garantează calificarea în Europa League. Portarul naționalei a fost cel mai constant fotbalist român regimentat la o echipă din străinătate.

Acest lucru îl știu și francezii iar pe rețelele de socializare, românii își pun speranțele în portarul nostru, care va fi mai mult ca sigur extrem de solicitat în partida de vineri, Franța - România, meciul de debut la Euro 2016.

Pe când era la Steaua, Tătă era un specialist al penalty-urilor, memorabile fiind intervențiile sale la loviturile de departajare din meciul Grashopper Zurich - Steaua, partidă contând în preliminariile Europa League (3-4 pentru roș-albaștri la penalty-uri). Francezii și-au adus aminte de acest lucru și l-au comparat pe Tătărușanu cu Duckhadam, eroul de la Sevilla. Jurnaliștii de la L'Express au stat de vorbă cu portarul român și au încercat să afle starea de spirit a a lui Tătă înainte de marele meci.


    Ciprian Tătăruşanu e unul dintre puţinii români titulari la o echipă din campionatele tari. Cu el în poartă, Fiorentina se bate la titlu în ItaliaFoto Click!
Ciprian Tătăruşanu e unul dintre puţinii români titulari la o echipă din campionatele tari. Cu el în poartă, Fiorentina se bate la titlu în ItaliaFoto Click!

Meciul cu Franța este foarte așteptat. Ești deja comparat cu Duckadam, un portar care a marcat imaginarul francezilor. Cum te raportezi la această comparație?Helmut Duckadam este un portar care a intrat în istorie prin prestația în fața Barcelonei, recordul lui va fi foarte greu, dacă nu imposibil, de depășit. Sper să am evoluții cât mai bune și această comparație să fie una cât se poate de realistă.

Ce părere ai despre Hugo Lloris, portarul Franței?

Hugo Lloris apără la nivel înalt de ani buni. Sper că în ziua meciului, atacanții noștri să fie mult mai inspirați decât el.

Care este portarul care ți-a marcat și influențat cariera?Portarii cu care eu am crescut sunt Bogdan Stelea și Florin Prunea. Cu ei în poartă, România a reușit cea mai bună performanță la un turneu final. I-am urmărit și de la ei am încercat să ”fur” meserie.

Portarul Fiorentinei poate decide soarta unui meci?Într-adevăr, prestația unui portar poate decide un meci. Doar că o poate face atât în sens pozitiv, cât și negativ. Eu sunt optimist, așa că intru mereu pe teren cu gândul la victorie. Soarta meciului de vineri, așa cum mi-o doresc eu și colegii mei să fie, cred că poate fi decisă doar de o prestație bună a întregului grup.

Duckadam, despre Tătărușanu:„Tătărușanu este un portar care are harul de a apăra penaltiuri. Mă bucur pentru el, chiar are acest talent.”

Mai multe informații despre meciul Franța - România de la Euro 2016 puteți afla din următoarele materiale:

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net