m.click.ro

top sombra

Simona Halep joacă azi pentru România. Fetele noastre au meci cu Ungaria!

Simona Halep

Simona Halep

Dacă echipa de tenis masculin a României s-a făcut de râs în meciurile cu Ucraina, în Cupa Davis, la feminin avem şanse la un alt deznodământ. Timp de patru zile ne luptăm pentru a termina pe primul loc într-o grupă cu Ungaria, Letonia şi Marea Britanie.

Cu un lot din care fac parte cele mai bune jucătoare ale noastre în acest moment, Simona Halep (locul 10 WTA), Sorana Cîrstea (locul 26 WTA la simplu), Monica Niculescu (54 WTA la simplu, 47 WTA la dublu) şi Irina-Camelia Begu (147 WTA la simplu, 85 WTA la dublu), România e favorită în grupa B a primei divizii din Zona Euro-africană. O grupă din care mai fac parte Marea Britanie, Ungaria şi Letonia.

Între 5 şi 8 februarie, se vor juca meciuri după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Partidele se dispută la „Syma Event and Congress Centre" din Budapesta (hard-indoor). Vor fi două partide de simplu şi o a treia de dublu, decisivă, în caz de egalitate. La simplu vor juca Halep şi Cârstea, iar la dublu vom avea pe teren perechea Niculescu-Begu. Căpitan nejucător al echipei este Alina Tecşor.

Program meciuri:

Miercuri, 5 februarie
Ungaria - Romania (de la ora 17.00)

Joi, 6 februarie
PAUZĂ

Vineri, 7 februarie
România - Marea Britanie (17.00)

Sâmbătă, 8 februarie
România - Letonia (17.00)

Doar prima clasată din grupa B se califică mai departe, unde va va întâlni, în play-off-ul Grupei Mondiale II câştigătoarea din grupa C (Ucraina, Slovenia, Austria şi Israel).

- meciurile sunt transmise de către DolceSport

Simona Halep (pentru site-ul competiţiei)
„Anul trecut am fost accidentată la spate şi nu am putut juca. În acest an avem o echipă bună, toate suntem în Top 100 şi sper să reuşim promovarea. Avem o mare şansă. Este important că nu vom evolua în toate meciurile, deoarece avem şi un dublu bun acum. Am avut parte de o tragere bună, dar fiecare meci va fi greu. Va fi o presiune în plus, deoarece jucăm pentru ţară. De data asta sper să se termine bine"

Sorana Cârstea (Dolcesport)
„Suntem bucuroase să putem fi aici toate. Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am obişnuit cu presiunea, cuvântul ăsta a devenit ceva uzual în viata unui sportiv de mare performanţă. Nu ai cum să reuşeşti la nivelul ăsta dacă nu poţi să faci faţă presiunii. Din păcate nu ştiam nimic despre echipa Ungariei până să venim aici. Toată atenţia noastră este pe meciul cu Ungaria, apoi vom vedea ce se întâmplă"

Monica Niculescu (Dolcesport)
„Ne aşteptăm să vedem şi români în tribune, mai ales că suntem în Ungaria. Ne dorim să iasă bine. Tot timpul am pierdut primul meci, dar am venit cu sufletul şi ne dorim foarte mult să ne calificăm. Avem o echipă tare, cred că o să iasă bine

Irina Begu (Dolcesport)
„Toate fetele sunt bune, dar eu cred că e o grupă destul de grea. Mă bucur că vin toate fetele la Fed Cup şi cred că avem o şansă foarte bună. M-aş bucura foarte mult să ne calificăm"
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!
    top down