Ziua cea mare pentru Marius Copil şi Adrian Ungur

Ultima actualizare:
Vesely e una dintre speranţele tenisului masculin
Vesely e una dintre speranţele tenisului masculin

Pentru Marius Copil şi Adrian Ungur a venit ziua cea mare. Cei doi vor juca azi, de la ora 11.30, pentru prima dată în finala unui turneu ATP.

Titulari în proba de simplu în echipa de Cupa Davis a României, Adrian Ungur şi Marius Copil – singurii compatrioţi, alături de Victor Hănescu, din Top 450 ATP la simplu – vor juca, totuşi, în finala de dublu. Începută dintr-o joacă şi din dorinţa de a mai avea meciuri în picioare pe zgură, perechea lor, intrată pe tablou la BRD Năstase-Ţiriac Trophy graţie unui wild-card, a produs surpriză după surpriză şi a ajuns ca azi să joace cu titlul pe masă. În semifinala disputată vineri, Copil şi Ungur au învins cu scorul de 6-4, 3-6, 10-6, cuplul britanic Colin Fleming/ Jonathan Marray. Adversarii lor vor fi Nicholas Monroe şi Artem Sitak, calificaţi în ultimul act fără să joace, deoarece adversarii lor, italianul Simone Bolelli şi belgianul Steve Darcis s-au retras.

Meciul va avea loc la ora 11.30

„Este fantastic că un cuplu românesc a ajuns în finală. Adrian şi Marius nu aveau aşteptări foarte mari de la acest turneu, au primit un wild card, dar nu aveau nimic de pierdut şi s-au completat bine. Adi a jucat bine din spate, iar Marius a servit foarte bine. Au bătut cupluri bune de dublu şi sper să joace bine în prima lor finală ATP, să câştige, iar titlul să rămână în România”, a declarat Tecău, cel mai bine clasat român în ierarhia de dublu, locul 11 ATP.

Duel ceho-spaniol în finala de simplu


    Vesely e una dintre speranţele tenisului masculin
Vesely e una dintre speranţele tenisului masculin

Titlul din acest an la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, turneul bucureştean care anul acesta aniversează 20 de ani de la prima ediţie, va fi disputat între doi jucători surprinzători: cehul Jiri Vesely (favorit 7) şi spaniolul Guillermo Garcia-Lopez (cap de serie 5). În semifinale, Vesely, care, la cei 21 de ani ai săi, e una dintre speranţele tenisului masculin, a trecut cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, de un alt spaniol, Daniel Gimeno-Traver. El şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea din urmă cu două săptămâni, din semifinalele de la Casablanca. Vesely are în palmares un singur titlu ATP, cucerit în ianuarie, la Auckland. Adversarul său din finală va fi ibericul Guillermo Garcia-Lopez, care l-a învins cu 6-7, 6-4, 6-2 pe favoritul publicului, Gael Monfils. Pentru Garcia-Lopez (32 de ani) aceasta va fi cea de-a opta finală a carierei, el cucerind deja 4 trofee. Finala de azi va începe la ora 13.30 şi va fi transmisă în direct la DigiSport 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net