Volei cu crampoane, la 2.500 m altitudine

Ultima actualizare:

    Adriana Matei, aflată în  plonjon, şi Beata Vaida  nu au pierdut nici un meci
Adriana Matei, aflată în plonjon, şi Beata Vaida nu au pierdut nici un meci

Multă lume a jucat în vacanţă, măcar o dată, volei pe plajă cu prietenii. V-aţi imaginat însă cum ar fi să o faceţi nu în soare, ci în frig, nu pe plajă, ci în vârful muntelui, nu transpirând, ci tremurând? Ei bine, voleiul pe zăpadă chiar există, iar primele campioane din circuitul european sunt românce.

Beata Vaida şi Adriana Matei au triumfat în prima etapă a circuitului european de volei pe plajă, la Erciyes, în Turcia. „Am jucat la o altitudine de 2.500 de metri, ceea ce a îngreunat mult jocul, din cauza lipsei de oxigen. Dar am avut noroc că pe perioada turneului a fost vreme însorită, fiind vreo 5-7 grade Celsius. La antrenamente a fost groaznic: vânt şi minus 15 grade”, a povestit, pentru Doarvolei.ro, Beata Vaida.

Pentru echilibru, cele două au fost încălţate în ghete de fotbal cu crampoane: „Am purtat ghete de fotbal, cu crampoane. E total diferit. Trebuie să te acomodezi şi să prinzi tupeu să te deplasezi la mingi. La început ne deplasam cu reţinere, dar la finală am făcut chiar plonjoane. Contactul cu solul e destul de ciudat dar... te poţi obişnui. La un moment dat ieşeau aburi din mâinile noastre pentru că eram încălzite şi am pus mâinile pe zăpadă”, a mai spus Beata Vaida.

Specializate în volei pe plajă, Beata şi Adriana se aflau în cantonament în Antalya, pentru a pregăti noul sezon, atunci când au decis să participe şi la competiţia montană. „Ne bucurăm că am participat, şi nu doar pentru că am câştigat. Antrenamentele şi meciurile pe zăpadă şi la altitudine ne-au ajutat mult în pregătire. A fost ca un cantonament la munte”, spune Beata, care abia aşteaptă următorul turneu. Acesta e programat în perioada 3-5 martie, la Uludag, tot în Turcia. De altfel, fetele vor rămâne în cantonament până în aprilie, după care vor pleca în Italia, pentru o altă etapă de pregătire. „Am vrea să participăm la vreo 15 turnee de volei pe plajă în acest sezon şi de aceea trebuie să fim pregătite. Competiţiile de obiectiv sunt Campionatul European Under 22 din Austria şi Campionatul Mondial Under 21 din China”, a încheiat Beata Vaida.

Au primit 1.000 €

simeon stalpnicul png

Beata Vaida şi Adriana Matei au încheiat fără înfrângere turneul de volei pe zăpadă de la Erciyes. Ele au fost singurele românce înscrise în competiţie – au fost 12 echipe la start - şi nu au avut nici o emoţie să se impună. În finală, cele două au învins cu scorul de 3-1 perechea turcă Merve Nezir/ Esra Betül Cetin. Victoria nu le-a adus doar diplome, ci şi un cec în valoare de 1.000 €. Fondul total de premiere a fost de 2.500 €.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net