Simona Halep s-a împiedicat în iarbă

Ultima actualizare:
Nici momentele de concentrare din spatele  prosopului nu au salvat-o pe Simona
Nici momentele de concentrare din spatele prosopului nu au salvat-o pe Simona

Incredibil, dar adevărat! Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a părăsit turneul de la Wimbledon încă din primul tur, aceasta fiind cea mai mare surpriză a întrecerii de până acum.

Speranţele întregii ţări referitoare la un turneu magic făcut de Simona Halep la Wimbledon s-au spulberat după doar două ore şi un sfert. Românca a fost învinsă cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3 de slovaca Jana Cepelova, numărul 106 mondial şi a fost nevoită să părăsească din primul tur turneul la care anul trecut a jucat semifinala.

Meciul ne-a arătat o Simona extrem de fluctuantă în joc, cu câteva suişuri, dar şi cu multe coborâşuri, lucru remarcat şi de fostul lider mondial Tracy Austin, actual comentator la ESPN. “Simona câştigă un game la 0 şi spui că e pe calea cea bună, după care imediat te trezeşti cu o serie de greşeli venite de nicăieri. Aceste fluctuaţii le-am văzut nu doar acum, ci în ultimele luni”, a spus ea. 


    Nici momentele de concentrare din spatele  prosopului nu au salvat-o pe SimonaFoto: AFP
Nici momentele de concentrare din spatele prosopului nu au salvat-o pe SimonaFoto: AFP

În primul set jucătoarea noastră a acuzat o problemă medicală, chemând şi medicul din cauza unei accidentări la o unghie. Evident, Simona a părăsit terenul cu capul plecat, înfrângerea fiind cu atât mai dureroasă cu cât în tribune, alături de cei doi antrenori, Daniel Dobre şi Darren Cahill, s-au aflat părinţii ei, veniţi pentru prima dată împreună în ultimele trei luni la un turneu de-al ei. Astfel, pentru Simona, turneul de la Wimbledon s-a încheiat înainte de a începe lucrurile serioase. Ea nu a mai fost eliminată în primul tur al unui turneu de Grand Slam din 2013, de la Roland Garros. Pentru Simona, urmează meciul de dublu, unde face pereche cu Elena Bogdan.

După încheierea acestei competiţii, ea îşi va lua o lungă pauză, cam de o lună şi jumătate. Ea va lipsi de la turneul de la Bucureşti, urmând să fie prezentă doar la Kid’s Day, unde va juca tenis cu copiii. Apoi, până la începutul lunii august, va face antrenamente alături de Daniel Dobre la Bucureşti, după care e de aşteptat să plece la Las Vegas pentru a se pregăti alături de Darren Cahill.  Astfel, mult aşteptatul meci dintre Simona Halep şi Monica Niculescu nu va mai avea loc, pentru că a treia jucătoare a lumii nu a mai ajuns la întâlnire. Monica, în schimb, şi-a făcut treaba şi a învins-o cu 5-7, 7-3, 6-1 pe Monica Puig, din Puerto Rico.

Poate coborî pe locul 6

După această înfrângere, Simona Halep riscă nu doar să piardă locul de pe podiumul clasamentul mondial, dar să cadă până pe poziţia a şasea. Ea poate fi depăşită de Petra Kvitova, Caroline Wozniacki şi Ana Ivanovic, totul depinzând de ceea ce vor face acestea în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net