Simona Halep, eşec strategic

Ultima actualizare:

    Simona a fost învinsă de o jucătoare aflata pe locul 68 WTAFoto: Guliver/Getty Images
Simona a fost învinsă de o jucătoare aflata pe locul 68 WTAFoto: Guliver/Getty Images

Cu gândul la turneul de Mare Şlem de la New York, Simona Halep a lăsat-o mai moale în meciul cu slovaca Rybarikova de la New Haven, în ciuda faptului că era deţinătoarea titlului şi favorita numărul unu de pe tablou.

Ajunsă pe locul doi în lume, Halep a fost nevoită să-şi schimbe strategia faţă de anul trecut şi să se axeze doar pe marile turnee, în principal cele de Mare Şlem. Astfel, cu câteva zile înainte de startul US Open, ar fi fost inutil ca Simona să forţeze apărarea trofeului cucerit în 2013 la New Haven, o competiţie cu o miză mult inferioară. Aşa a apărut înfrângerea aparent surprinzătoare suferită de româncă în faţa modestei Magdalena Rybarikova, o slovacă aflată pe locul 68 WTA. Din postura de mare favorită, Halep a cedat în trei seturi (2-6, 6-4, 3-6), într-o partidă în care n-a apăsat deloc pedala de acceleraţie. În acest fel, Simona i-a onorat cu prezenţa pe organizatorii de la New Haven şi a făcut o bună „încălzire” în vederea US Open, turneu pe care şi-a propus să-l câştige.

A renunţat 440 de puncte

„Totdeauna când pierd sunt un pic supărată. Trebuie să iau lucrurile pozitive din această înfrângere şi să merg mai departe”, a declarat constănţeanca. Pentru că Simona Halep nu şi-a apărat trofeul cucerit anul trecut la New Haven, punctajul ei în clasamentul WTA a scăzut de la 6.750 la 6.330, suficient pentru a rămâne pe locul doi în lume, în spatele Serenei Williams (9.430 de puncte). În aceste condiţii, la US Open, Halep va fi desemnată cap de serie numărul doi şi nu se va putea întâlni cu puternica americancă decât în finală.

clasament 2 jpeg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net