Simona Halep, eliminată în semifinale după un maraton de 3 ore!

Ultima actualizare:

    Simona Halep următorul turneu: românca va juca la RomaGulliver GettyImages
Simona Halep următorul turneu: românca va juca la RomaGulliver GettyImages

Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de la Stuttgart, la capătul unui meci de mare luptă.

Parcursul Simonei Halep de la Stuttgart s-a oprit în semifinale. Dar românca nu s-a predat deloc uşor, ci după o luptă pe viaţă şi pe moarte cu Caroline Wozniacki. La capătul celor trei ore a câştigat daneza, dar jucătoarea noastră a strâns cele mai multe aplauze.

Nimeni nu se aştepta ca Simona Halep să aibă un meci uşor contra danezei Caroline Wozniacki pe zgura de la Stuttgart. Iar realitatea nu doar că a confirmat presupunerile, dar chiar le-a depăşit, cel două jucătoare fiind protagonistele unuia dntre cele mai bune meciurii ale sezonului. În cele din urmă s-a impus fostul lider mondial, care a câştigat cu scorul de 7-5, 5-7, 6-2 şi s-a calificat pentru a doua oară în finala de la Stuttgart.

Pentru Simona Halep aceasta e abia cea de-a patra înfrângere a sezonului 2015, în care a strâns un număr record de 26 de victorii WTA. Ea fusese învinsă anul acesta doar de Ekaterina Makarova, în sferturi la Australian Open, de Garbine Muguruza în Fed Cup şi de Serena Williams în semifinale la Miami.

Pentru Simona Halep această înfrângere, chiar dacă e dureroasă – ce eşec nu e? – nu este un capăt de ţară. Ea şi-a îndeplinit obiectivul cu care venise la turneul german, şi anume revenirea pe locul 2 în clasamentul mondial. Cum Maria Sharapova a ieşit încă din optimile de finală, românca avea deja asigurată această poziţie importantă pentru că pe baza ei Simona va fi cap de serie numărul 2 la Madrid, turneul la care va încerca să cucerească titlul.

De altfel, după eliminarea de la Stuttgart, Simona nu va avea decât o zi de pauză,d eoarece va începe imediat pregătirea pentru turneul pe care Ion Ţiriac îl organizează în capitala Spaniei şi la care tenismena noastră a jucat anul trecut finala. Competiţia e programată să se dispute în perioada 3-10 mai şi reprezintă penultima verificare a româncei înaintea obiectivului cel mare, titlul de la Roland Garros.

«Serena şi Maria sunt singurele ei adversare»

Toţi jucătorii români sunt alături de Simona Halep în încercarea de a cuceri lumea. Horia Tecău, unul dintre jucătorii români cu cea mai mare experienţă, e de părere că Serena Williams şi Maria Sharapova sunt singurele jucătoare care i-ar putea pune probleme tenismenei noastre. „Halep este foarte constantă în acest an, a progresat pe toate planurile. Sunt puţine jucătoare care îi pun probleme. Serena şi Maria rămân singurele pericole pentru ea. Mă bucur că are constanţă în fiecare săptămână. Cred că va rămâne mult timp pe locul doi, pentru că Sharapova are multe puncte de apărat în următoarea perioadă. Pentru a ajunge pe locul 1 e greu, trebuie să câştige un Grand Slam, dar poate să o facă anul acesta, după cum a început”, a declarat Tecău.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net