Simona Halep are cale deschisă spre optimile US Open

Ultima actualizare:

    Simona joacă astăzi,  după ora 18.00,  cu Kateryna Bondarenko.  Meciul este în direct  la Eurosport
Simona joacă astăzi, după ora 18.00, cu Kateryna Bondarenko. Meciul este în direct la Eurosport

Simona Halep are toate motivele să se simtă perfect la US Open. Nu doar că este într-o formă foarte bună, dovadă fiind nu doar prestaţia din primul tur şi finalele jucate la Toronto şi Cincinnati, dar şi adversarele sale mai periculoase se pierd pe drum.

După cele doar 47 de minute petrecute pe teren în turul inaugural – neozeelandeza Marina Erakovic s-a retras la scorul de 6-2, 3-0 pentru jucătoarea noastră – Simona Halep şi-a dat seama că o aşteaptă un turneu foarte bun. “E prima dată când încep atât de bine un turneu de Grand Slam. Am făcut un meci bun, cred că am jucat foarte agresiv şi asta mă bucură”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă de după meci. Ea a fost mulţumită şi de serviciu şi de retur, concluzia fiind una singură: “Am jucat cu multă încredere şi nu am lăsat-o să-şi facă jocul”. 

Simona spune că eliminarea din primul tur de la Wimbledon a ajutat-o să-şi revină psihic. “După acea eliminare am luat o vacanţă lungă şi apoi am mers la Toronto fără aşteptări. De asemenea, în Cincinnati, nu credeam că voi putea ajunge în semifinale sau finală, deoarece eram obosită după Toronto. Dar am jucat bine şi acolo. Aşa că aici, la US Open, am venit cu multă încredere. Chiar simt jocul destul de bine, dar încă nu am aşteptări mari aici. Joc mai bine când simt un pic de presiune, deoarece mereu sunt foarte concentrată. Acum mă simt extraordinar: simt şi presiune, dar nu am aşteptări”.

Vestea bună este că Simona Halep simte, deşi nu are aşteptări, că poate face un turneu mare în US Open. “Sunt mult mai bine decât la alte turnee de Grand Slam. Sunt mult mai bine”, a accentuat românca. Şi se pare că nu doar forma ei, dar şi a celorlalte favorite, o va ajuta să se apropie de obiectiv: finala de la US Open.

Aceasta pentru că posibila adversară din turul 3, franţuzoaica Alize Cornet, cap de serie 27 şi cea care a învins-o la ultimele două confruntări directe, a fost eliminată în chiar primul tur de japoneza Kurumi Nara. Astfel, dacă va trece joi, aşa cum e normal, de Katerina Bondarenko, Simona va juca în turul al treilea contra învingătoarei din meciul dintre nipona Kurumi Nara (82 WTA) şi americanca Shelby Rogers (154 WTA).

Abia în turul patru, adică în optimile de finală, Simona Halep ar putea întâlni un adversar ceva mai periculos: nemţoaica Sabine Lisicki, cap de serie numărul 24.

Bondarenko a renunţat la tenis ca să nască

Alături de  soţul ei, Denis
Alături de soţul ei, Denis

Kateryna a eliminat-o  în primul tur pe  Iulia Putinţeva
Kateryna a eliminat-o în primul tur pe Iulia Putinţeva

Adversara Simonei din turul doi este Kateryna Bondarenko, o jucătoare din Ucraina, aflată pe locul 104 mondial. Antrenată de părinţi, Kateryna mai are două surori, ambele tenismene, Alona şi Valeria. Pentru o perioadă, Bondarenko a făcut pauză de tenis pentru că a rămas însărcinată cu cel care îi este soţ din 2011, omul de afaceri ucrainean Denis Volodko.  Kateryna a revenit în circuit în 2014, la doi ani după ce jucase ultimul meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net