Şi Vărzaru a spus adio handbalului

Ultima actualizare:

    Cristina Vărzaru a fost  una dintre cele mai  importante jucătoare  românce din ultimii ani
Cristina Vărzaru a fost una dintre cele mai importante jucătoare românce din ultimii ani

Echipa naţională de handbal feminin a pierdut în ultimele două luni nu mai puţin de patru jucătoare care au decis să nu mai dea curs convocărilor selecţionerului Ambros Martin. Cristina Vărzaru e ultima, ea urmând să renunţe chiar definitiv la sport.

Jucătoarea în vârstă de 37 de ani, născută la Corabia, în judeţul Olt, a fost una dintre figurile marcante ale handbalului feminin românesc din ultimii 15 ani. Vărzaru a făcut carieră la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Rapid Bucureşti, Viborg, iar din 2012 apără culorile CSM din Capitală. În total a câştigat 20 de trofee cu echipele de club, printre care şase titluri în România, patru în Danemarca şi patru Ligi ale Campionilor. O accidentare la unul dintre genunchi, care a obligat-o în urmă cu o lună să facă o operaţie complicată, a determinat-o în cele din urmă să renunţe.

„Momentan sunt în recuperare şi sper să mai apuc să joc câteva meciuri pe finalul acestui campionat. Apoi voi spune stop! Nu mai are rost să forţez!”, a declarat extrema dreaptă.

Nu doar Cristina Vărzaru a lăsat un gol la echipa naţională, alte trei jucătoare retrăgându-se de sub tricolor de curând. Aurelia Brădeanu, 37 de ani, medaliată cu bronz la Europeanul din 2010 şi la Mondialul din 2015, şi cu  argint la Mondialul din 2005, a decis asta în noiembrie, după Trofeul Carpaţi.

De asemenea, Oana Manea, 31 de ani, şi Paula Ungureanu, 36 de ani, au hotărât şi ele la intrarea în 2017 că e mai bine să se dedice doar CSM.

”Am vrut să mă retrag înaintea Europeanului din Suedia, dar acum mă bucur că n-am făcut-o. Fiecare sportiv simte acel timp şi acel moment, iar pentru mine e acum”, a declarat portarul, care ne-a făcut fericiţi de multe ori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net