Serena Williams, 4 milioane $ în 75 de minute

Ultima actualizare:

    Serena Williams  se simte ca peştele  în apă cu trofeul  de la US Open  deasupra capuluiFoto: Guliver/Getty Images
Serena Williams se simte ca peştele în apă cu trofeul de la US Open deasupra capuluiFoto: Guliver/Getty Images

Americanca Serena Williams a dat lovitura duminică noapte. Ea a cucerit pentru a şasea oară titlul la US Open, dar a şi marcat o permieră, cucerind cel mai mare premiu în bani din istorie: 4 milioane $.

În finala de la US Open, Serena Williams a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3 pe buna ei prietenă, Caroline Wozniacki, şi a câştigat, la capătul celor 75 de minute ale meciului, pe lângă premiul de 3 milioane de dolari şi un bonus de un milion de dolari, cuvenit pentru că a acumulat cele mai multe puncte în sezonul turneelor americane, US Open Series.

A câştigat 18 titluri de Grand Slam

Cele 4 milioane de dolari reprezintă cel mai mare premiu obţinut de un jucător sau jucătoare la finalul unui turneu profesionist de tenis. Vechiul record era deţinut, de anul trecut, de Serena Williams şi Rafael Nadal, care după victoriile de la US Open au primit câte 3,6 milioane de dolari (2,6 milioane premiul de turneu plus milionul cuvenit ca bonus pentru US Open Series). Dincolo de partea monetară - care deja pentru Serena a trecut pe locul secund, căci are acumulate deja, doar din premii, peste 60 de milioane de dolari - americanca a mai făcut un pas spre istoria tenisului. Ea a cucerit al 18-lea titlu de Grand Slam din carieră, urcând pe locul 2 în clasamentul all-time, alături de Martina Navratilova şi Chris Evert. Lideră e Steffi Graf, cu 22 de trofee.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net