Seara campionilor de legendă

Ultima actualizare:
La începutul reuniunii, campionii au făcut o poză de grup
La începutul reuniunii, campionii au făcut o poză de grup

Marii campioni ai sportului românesc s-au adunat, pentru câteva ore, la Bucureşti, pentru a depăna amintiri din perioada când înălţau pe cel mai înalt catarg tricolorul.

Organizată de Fundaţia Olimpică Română (FOR), întâlnirea a strâns laolaltă peste 130 de campioni din diferite discipline ale sportului românesc. Nadia Comăneci, Andreea Răducan - care e şi preşedinta FOR -, Simona Amânar, Monica Roşu, Camelia Potec, Viorica Susanu,  Georgeta Andrunache, Carmen Bunaciu, Laura Badea, Gabriela Szabo, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Simona Halep sunt doar câteva dintre numele mari care au participat la această cină festivă.


    La începutul reuniunii, campionii au făcut o poză de grupFoto: Facebook
La începutul reuniunii, campionii au făcut o poză de grupFoto: Facebook

În fapt, un prilej de rememorare a momentelor extraordinare petrecute în timpul Jocurilor Olimpice sau a Campionatelor Mondiale. Astfel, campioanele gimnasticii de la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, şi-au amintit, împreună cu Gabriela Szabo cum fosta atletă le-a dat din propria garderobă rochii pentru o petrecere organizată la scurt timp după sosirea din Australia, pentru că actualul ministru al sporturilor avea dimensiuni apropiate de cele ale gimnastelor. Singurii sportivi care nu au participat la Jocurile Olimpice, dar care au fost totuşi prezenţi au fost cei doi super-campioni ai tenisului, Ilie Năstase şi Simona Halep. Simona, aflată în plină pregătire a sezonului asiatic, a fost adoptată imediat de ceilalţi eroi ai sportului românesc, toată lumea dorind să o cunoască. Ilie Năstase a fost sufletul petrecerii. Printre altele, el a dansat cu fostul său partener de dublu, Ion Ţiriac, cel care este fondatorul FOR, organizatoarea evenimentului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net