Sandra Izbaşa, învinsă de paralele înainte de Rio

Ultima actualizare:

    Sandra Izbaşa  a cucerit două medalii olimpice de aur
Sandra Izbaşa a cucerit două medalii olimpice de aur

Echipa de gimnastică feminină a României pregăteşte participarea la competiţia preolimpică de la Rio, programată în aprilie. Din păcate, dacă se vor califica la JO, aşa cum e normal, româncele nu o vor avea în formaţie pe Sandra Izbaşa.

Dublă campioană olimpică, în 2008 şi 2012, Sandra începuse anul trecut o pregătire separată de lotul naţional. Totul mergea bine, dar numai la trei aparate: sol, sărituri şi bârnă. Din păcate, la paralele – aparat pe care nu l-a avut niciodată “la inimă” - nu se simţea deloc în largul ei. Cum pentru a putea participa a Jocurile Olimpice trebuia să se treacă pe lista Comisiei Antidoping cu şase luni înainte, adică de acum, ea a decis că nu poate ajunge până în august la nivelul cerut, aşa că s-a retras din cursă. 

Cu capul sus, aşa cum îi stă bine unei campioane de nivelul ei: “Am decis să mă opresc aici în drumul către Rio. Antrenorii mi-au spus că e în regulă, au fost de acord cu decizia pe care am luat-o. Îmi pare rău că nu am putut să fac parte din echipă. Gimnastica se ghidează după un cod de punctaj, acest cod de punctaj în momentul de faţă pe mine nu mă avantajează atât de mult, ar fi trebuit să fac patru aparate ca să pot să intru în echipă. Nu am reuşit să fac acest lucru”, a declarat Sandra Izbaşa pentru Dolce Sport. 

Sursele Click! au dezvăluit că dacă la trei aparate Sandra ajunsese la un nivel bun, din păcate exerciţiul la paralele a fost cel care a împiedicat-o să trăiască pentru a treia oară visul olimpic.

Click! spune

Sandra Izbaşa (25 de ani) este ultima campioană olimpică la gimnastică a României. Ea a cucerit titlurile la JO din 2008 (sol) şi 2012 (sărituri). S-a retras din activitate după Campionatele Mondiale din 2013. Are în palmares 8 titluri europene, dar şi multe medalii de argint şi bronz la JO, CM sau CE.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net