România, egala Suediei în Cupa Davis după prima zi

Ultima actualizare:

    Marius CopilFOTO: David Muntean
Marius CopilFOTO: David Muntean

După prima zi, România şi Suedia se află la egalitate, 1-1, în meciul din Grupa I Euro-Africană a Cupei Davis.

Punctul echipei noastre a fost adus de Marius Copil (174 ATP), care l-a învins cu 6-2, 6-3, 6-2 pe lideul suedezilor, Elias Ymer (242). În primul meci al zilei, Adrian Ungur (134) fusese învins cu 7-5, 7-6 (2), 6-4, de Christian Lindell (256), aflat la primul meci în Cupa Davis.

Marius Copil, autorul punctului nostru, a declarat după meci: "Acum o lună mi-am schimbat jocul, aşa am început cu antrenorul Mircea Parr (n.r. - fost tenismen român, stabilit în Germania). El m-a ajutat foarte mult, insistă foarte mult să merg în faţă. Tot timpul stă şi mă bate la cap. Sper să facem treabă bună în continuare şi să fiu din ce în ce mai agresiv. Am încercat să joc serviciu-voleu de acum şase-şapte ani, când ştiam că nu am nicio şansă din spatele terenului. Atunci nu am avut încrederea necesară să merg tot timpul la fileu şi să risc mai mult. Am ajuns la o vârstă la care am stagnat mult, tot la 150-170. Ştiu că locul meu nu este aici, dar jucând jocul care nu mă favoriza pe mine nu am putut să fac pasul următor. Acum sper să rămân sănătos şi să pot juca aşa în continuare şi sper să vină şi rezultatele", a spus Copil.

Marius Copil a afirmat că şi-a schimbat şi modul în care loveşte mingea la serviciu, iar viteza nu mai este un obiectiv. "La serviciu, am schimbat doar viteza. Eu lansez mingea la fel ca să nu se vadă unde servesc. Eu decid unde servesc când bat mingea şi fac în aşa fel încât să nu vadă adversarul, să plece dinainte. Am mai redus din viteză, pentru că la început, când aveam 18-19 ani, eram disperat să văd cât dau şi asta nu ajută la nimic. Lucrez cam 45 de minute în fiecare zi la serviciu şi asta îmi dă încredere că am un serviciu doi bun şi adversarul nu poate pune presiune pe mine", a completat Copil.

Tenismenul român a precizat că nu a simţit nicio presiune, având în vedere că Adrian Ungur pierduse prima partidă de simplu. "Nu am avut nicio presiune, am intrat foarte motivat, am zis că dau totul pe teren şi vreau să aduc un punct României. Totuşi, este un sport individual, chiar dacă se joacă pe echipe. Andrei m-a ajutat cu nişte sfaturi, dar eu îl ştiam pe băiatul ăsta, ştiam cum joacă şi mă bucur că am câştigat în trei seturi. Sunt sigur de ceea ce fac pe teren şi am şanse să îl bat pe Lindell, duminică. Adi a fost puţin cam defensiv în primul meci, nu a putut să pună presiune pe el, l-a lăsat pe Lindell să facă ce vrea pe teren, aşa cum am făcut eu pe teren, nu l-am lăsat să preia controlul. Din păcate este 1-1 şi nu 2-0 pentru noi", a adăugat Copil.

Astăzi, de la ora 13.00, va avea loc meciul de dublu Florin Mergea/ Horia Tecău - Isak Arvidsson/ Johan Brunstron. Înaintea acestui meci, Victor Hănescu va fi premiat pentru întreaga activitate în Cupa Davis. Duminică, de la ora 11.30, vor avea loc ultimele meciuri de simplu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu pierzătoarea dintre Letonia şi Austria.

Adrian Ungur
Adrian Ungur
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net