România, din nou campioană europeană la fitness

Ultima actualizare:

    Delegatia RomanieiFOTO: Facebook
Delegatia RomanieiFOTO: Facebook

România a strălucit la Campionatele Europene de Culturism si Fitness din Spania. Tricolorii s-au întors cu 7 medalii continentale.

România a câștigat a treia oară medalia de aur la fitness masculin, prin Scânteian Sebastian, în cadrul Campionatelor Europene de Culturism și Fitness desfășurate la Santa Susanna, Spania, între 4 și 8 mai 2017. În 2016 trofeul a fost câștigat de Alexandru Roatiș, iar triplul campion mondial, Lucian Popa, a fost cel care a urcat pe prima treaptă a podiumului în 2015. La aceeași probă, Junior Men`s Fitness, Ovidiu Butoieru a reușit să câștige pentru România și medalia de bronz. În total, lotul național s-a întors cu 7 medalii de la cea mai importantă confruntare continentală, 1 de aur, 2 de argint și 4 de bronz.

Prima medalie a fost obținută chiar de primul sportiv ce a evoluat pe scena din Santa Susanna (lângă Barcelona, Spania), Bogdan Fărcaș. El a câștigat medalia de argint la categoria Bodybuilding Clasic 168 cm. Băimăreanul Fărcaș a reușit să urce pe a doua treaptă a podiumului și la categoria Games Classic Bodybuilding. Costel Torcea a confirmat că este unul dintre cei mai buni sportivi ai Europei la categoria sa, clasându-se din nou pe podium.

Fostul campion continental a reușit de această dată să cucerescă medalia de bronz și a dovedit că seriozitatea și munca pot aduce succesul indiferent de vârstă, după cum declara cu ceva timp în urmă. "Se pare că de la an la an iubitorii acestui sport fac eforturi din ce în ce mai mari să arate bine la vârste înaintate. M-a fascinat foarte mult categoria de vârstă «peste 65 de ani». Sincer vă spun că i-am admirat pe toți cei șase finaliști și mi-am zis că aici trebuie să ajung și eu. Este greu, dar nu imposibil atunci când te respecți și când ai în spate niște persoane dragi și iubitoare, care te susțin necondiționat", a declarat Costel Torcea - medaliat cu bronz, antrenorul lotului național de culturism și fitness.

Performanțele Românei vin la câteva zile după ce lotul național a reușit să câștige detașat locul I pe națiuni în cadrul Campionatelor Balcanice de fitness desfășurate în Bar (Muntenegru).

Luna mai este, din punct de vedere competițional, una extrem de intensă. După cele două evenimente menționate, în perioada 12-14 mai, se desfășoară Campionatele Balcanice la Culturism, în Cacak, Serbia. România a format pentru aceste competiții trei loturi naționale distincte, având 40 de sportivi și delegați pentru Campionatele Europene, 34 respectiv 22 de membri pentru prima și a doua etapă a Campionatelor Balcanice.

Medaliile câștigate de România în cadrul Campionatelor Europene de Culturism și Fitness, Santa Susanna - Spania, 2017

AUR: Scânteian Sebastian - Junior Men`s Fitness

ARGINT: Fărcaș Bogdan - Men Classic Bodybuilding 168 cm Fărcaș Bogdan - Games Classic Bodybuilding -175 cm

BRONZ: Pop Andrei - Master Men`s Bodybuilding, 45-49 ani, -80 kg Torcea Costel - Master Men Bodybuilding, +50 ani, -80kg Ilinca Costin - Master Men`s Physique, +50 ani Butoieru Ovidiu - Junior Men`s Fitness

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net